Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură neașteptată pentru Banca Românească. Ce s-a decis

bihon.ro
banca romaneasca

Solicitarea depusă de Banca Românească de a trimite Legea dării în plată la Curtea Constituțională a fost respinsă ca inadmisibilă de Judecătoria Buzău, unde banca a contestat o notificare de dare în plată a unui client.

Banca cu acționariat grecesc a contestat notificarea de dare în plată a unor clienți și a solicitat ca Legea să fie trimisă la Curtea Constituțională, pentru că ar conține prevederi neconstituționale, precum și suspendarea judecății până ce Curtea se pronunță.

Judecătoria Buzău a respins ca inadmisibilă solicitarea băncii de a sesiza CCR și urmează să judece pe fond contestația pe 22 iunie. Banca poate solicita Tribunalului să întoarcă decizia instanței inferioare în această speță.

“Respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curții Constituționale cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii nr 77/2016 în integralitate (inclusiv art 8 al 1 și 5, art 5 al 1 și art 10 al 1 din aceasta) solicitate de reclamant. Cu drept de recurs pe cale separată la Tribunalul Buzău, în termen de 48 ore de la pronunțare”, se arată în decizia Judecătoriei publicată pe portalul instanțelor, transmite profit.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.