Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură: Parchetul General face recurs în casație, după ce dosarul fostului primar de la Năvodari, Nicolae Matei, s-a închis pe baza prescripției

facebook.com
Parchetul General

Parchetul General a declarat, luni, recurs în casaţie în dosarul fostului primar de la Năvodari Nicolae Matei, acuzat de abuz în serviciu, dare demită şi constituire a unui grup organizat. Înalta Curte decisese încetarea procesului ca urmare a prescripţiei răspunderii penale. De asemenea, Parchetul General a cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să stabilească o procedură unitară în legătură cu decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la prescrierea unor fapte.

”În cursul zilei de astăzi, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declarat recurs în casaţie împotriva Deciziei nr. 237 din 21 iulie 2023 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, pronunţată în apel în dosarul nr. 3743/2/2015 privind mai mulţi inculpaţi şi având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi spălarea banilor, în care DNA a dispus trimiterea în judecată la data de 27 noiembrie 2014”, a transmis, luni, Parchetul General.

Înalta Curte decisese încetarea procesului ca urmare a prescripţiei răspunderii penale.

De asemenea, Parchetul General a cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să stabilească o procedură unitară în legătură cu decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la prescrierea unor fapte.

”Având în vedere multiplele opinii juridice exprimate în spaţiul public şi pentru a preveni generarea unei practici neunitare în aplicarea Deciziei CJUE din 24 iulie 2023 în cauza C-107/23, în cuprinsul motivelor de recurs în casaţie a fost formulată şi o cerere de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept”, a mai transmis Parchetul General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.