Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru băiatul unui primar: Procurorii DNA investighează lucrarea acestuia de la BAC

DNA

Cazul fiului primarului oraşului sucevean Salcea, sesizat după ce elevul a obţinut nota 10 la proba de Limba română a evaluării naţionale, în condiţiile în care, potrivit părinţilor din şcoala pe care a absolvit-o, acesta era un elev mediocru, a fost declinat spre cercetare DNA Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Botoşani, Valeriu Iulian Chihaia, a declarat că a existat o sesizare a ISJ Botoşani legată de examenul de evaluare naţională, dar că dosarul a fost declinat către DNA - Serviciul Teritorial Suceava, întrucât nu era de competenţa Parchetului botoşănean. Ministerul Educaţiei sesizase Parchetul din Botoşani după ce fiului primarului oraşului Salcea, Ioan Ştefan Lungu, a obţinut nota 10 la proba de Limba română a evaluării naţionale, în condiţiile în care, potrivit părinţilor din şcoala pe care a absolvit-o, acesta era un elev mediocru.

Citeşte şi: Motivarea judecătorilor în dosarul Craiovei:Acuzaţii dure la adresa lui Dragomir şi Mircea Sandu

"Am fost sesizaţi prin Telverde, moment în care am solicitat expertului corpului de control al ministerului din zonă şi monitorului Ministerului Educaţiei Naţionale să verifice atât la comisia judeţeană de examen din Suceava, la centrul de examen, cât şi comisia de evaluare zonală din Botoşani. Au fost sesizate instituţiile de cercetare penală din Botoşani, există o anchetă în curs. Dacă cercetarea aflată în curs stabileşte frauda la examen, Ministerul Educaţiei aplică prevederile metodologiei de examen, respectiv anularea lucrării şi nota 1 pe lucrarea respectivă”, declara Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al ministerului, pentru mediafax.

Citeşte şi: Dan Mihalache a fost INTERCEPTAT: Ce a putut spune despre Rareş Bogdan şi Mihai Gâdea / VIDEO

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat că instituţia pe care o conduce a făcut o anchetă în acest caz şi a transmis datele Ministerului Educaţiei. Potrivit lui Gheorghe Lazăr, ancheta ISJ Suceava a vizat condiţiile în care s-a desfăşurat examenul. Surse locale spuneau că sesizarea în cazul fiului primarului oraşului Salcea, Ilie Lungu, a fost făcută de câţiva părinţi, cărora li s-a părut ciudat că un elev de 5,6,7 să ia nota 10 la proba de Limba română. Ioan Ştefan Lungu de la Şcoala Gimnazială "Mandache Leucov” din Prelipca, oraşul Salcea, a obţinut la evaluarea naţională media 9,12, fiind notat cu 10 la Limba română şi cu 8,25 la Matematică. El a intrat cu media de admitere 8,83 la Colegiul Tehnic ”Al I Cuza” din Suceava, aceasta fiind a treia medie de admitere la acest colegiu, primii doi având mediile 9,17, respectiv 9,13.

Citeşte şi: Se anunță cele mai mari despăgubiri din istorie în urma atentatului de la Nisa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.