Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru băncile din România. Ce a decis BNR

captura TV
Mugur Isarescu

Odată cu majorarea dobânzii de politică monetară, Consiliul de Administraţie al BNR a decis şi creşterea dobânzii penalizatoare pentru băncile care nu îşi constituie integral rezerva minimă obligatorie (RMO) în lei pentru perioada 24 ianuarie-23 februarie. Băncile vor fi amendate cu 4,5% pentru RMO în lei.

Apel URGENT către Klaus Iohannis, după desemnarea Vioricăi Dăncilă premier: 'Respectați Art.103 din Constituția României'

La sfârşitul săptămânii trecute, Banca Naţională a transmis o circulară băncilor comerciale. Cităm din textul acesteia: "Pe 17 ianuarie Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României hotărăşte: Începând cu perioada de aplicare 24 ianuarie-23 februarie 2018, rata dobânzii penalizatoare pentru deficitul de rezerve minime obligatorii constituite în monedă naţională este de 4,50% pe an". O altă circulară anunţa creşterea dobânzii penalizatoare pentru RMO în dolari la 0,8%, scrie economica.net.

Practic, băncile comerciale care nu au lichiditate pentru constituirea completă a RMO în lei primesc lichiditatea respectivă de la banca centrală, dar trebuie să îi plătească acesteia dobândă penalizatoare pentru suma lipsă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.