Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel URGENT către Klaus Iohannis, după desemnarea Vioricăi Dăncilă premier: 'Respectați Art.103 din Constituția României'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis decorare Invictus Palatul Cotroceni

Partidul Ecologist Român îi cere Președintelui Klaus Iohannis​ să respecte art. 103 din Constituți României. Conform acestui articol, “Candidatul pentru funcţia de Prim-Ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. ”.

Calculând din data de 17 ianuarie 2018 când a fost desemnată Viorica Dancilă ca Prim-Ministru și până mâine, 29 ianuarie 2018, când are loc convocarea Parlamentului pentru o sesiune extraordinară, sunt exact 12 zile.

O nouă LOVITURĂ pentru DNA: Rechizitoriul unui milionar celebru, DEMONTAT de Curtea de Apel

Prin urmare, fără alte analize juridice, Partidul Ecologist Român îi cere lui Klaus Iohannis să respecte și să aplice prevederile Constituționale. Având in vedere că Președintele României este garantul respectării Constituției și că alianța PSD-Alde nu a respetat termenul de învestire, ne asteptăm ca urmatorul pas al lui Klaus Iohannis să fie stabilirea unei zile pentru noi consultări cu partidele parlamentare, cu scopul desemnării altui premier.

Acceptarea încălcarii art. 103, urmată de demararea votului de investire al Prim-Ministrului vor demonstra blatul intre Iohannis și PSD, despre care vorbesc de la episodul Grindeanu incoace.

Ori, tinând cont că deja au trecut 2 zile și nu ati avut o reacție, pe lângă blatul confirmat, vă acuzăm de încălcarea prevederilor constituționale, practică devenită un "sport national" pentru clasa politică și instituțiile Statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.