Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru DNA: Familia Gigină cere URGENTAREA dosarului care nu a fost trimis încă în judecată

www.mediafax.ro
Bogdan Gigină

Familia poliţistului Bogdan Gigină are o cerere de ultima oră către procurori DNA: grăbirea rezolvării dosarului în care fiul lor a murit în timp ce făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Astfel, părinţii poliţistului au facut demersuri la Înalta Curte de Casație și Justiție, dupa ce la doi ani şi jumătate dosarul nu a fost trimis în judecata.

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, a fost acuzat de ucidere din culpă în cazul polițistului Bogdan Gigină. Procurorii DNA susțin că Oprea s-a folosit de funcția sa pentru a cere să fie însoțit permanent de echipaje ale poliției rutiere și pentru a cere folosirea unei motociclete a poliției rutiere pentru a facilita deplasarea cu viteză a coloanei oficiale. Existența unei motociclete de poliție în fruntea coloanei permitea deplasarea cu viteză mare, mai explică procurorii, potrivit Realitatea TV.

Citește și: Plan IMPOSIBIL pus la cale de opoziție, după ce Iohannis a acceptat propunerea Dăncilă: Se pregătesc discuții cu membrii Coaliției

”În ceea ce privește cauza accidentului de circulație constând în viteza de deplasare (84 de km/h) și neadaptarea acesteia la condițiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinației și a momentului precis la care aceasta trebuia să ajungă la destinație. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depășirea limitei de siguranță”, se arata în comunicatul DNA.

Cu toate acestea, senatorii l-au scăpat de Gabriel Oprea de urmărirea penală și au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului vicepremier și ministru de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.