Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plan IMPOSIBIL pus la cale de opoziție, după ce Iohannis a acceptat propunerea Dăncilă: Se pregătesc discuții cu membrii Coaliției

PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că liberalii vor vota în Parlament împotriva Guvernului Dăncilă şi că vor încerca să discute cu toţi parlamentarii pentru a încerca împiedicarea validării noului Executiv.

"PNL va vota împotriva Guvernului. De asemenea, vom încerca să vorbim, dacă mai există oameni care sunt cât de cât cu capul pe umeri în actuala pseudo-majoritate parlamentară, pentru că sunt oameni cărora le este efectiv ruşine de ce se întâmplă în PSD, dar încă nu au curajul să se manifeste public. Dacă nu vor să voteze împotrivă, măcar să nu vină la vot, pentru că aici este vorba de formarea unei majorităţi. De asemenea, este important ca UDMR să nu voteze, dacă UDMR nu votează înseamnă că acest Guvern nu va fi învestit. Dacă UDMR decide totuşi să o sprijine pe Dăncilă va fi foarte greu de împiedicat învestirea Guvernului, dar în ceea ce ne priveşte pe noi vom vorbi cu toţi actorii, cu toţi parlamentarii individual, astfel încât să încercăm să împiedicăm votarea în Parlament a Guvernului Dăncilă", a spus Orban la Europa FM.

Citește și: LOVITURĂ de TEATRU! Cine sunt românii care NU vor plăti impozitul de 10%, în 2018, deși, inițial, ar fi trebuit s-o facă

El a afirmat că Dăncilă este "sluga perfectă a lui Dragnea".

Preşedintele PNL a arătat că nu este, însă, surprins de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna pe Viorica Dăncilă premier.

"Nu pot să spun că m-a surprins, a fost o decizie care a transpărut din declaraţia pe care a dat-o preşedintele în momentul în care desemnat premierul interimar în persoana ministrului Apărării, Fifor, (...) pentru că a spus că îşi doreşte învestirea cât mai rapidă a unui Guvern. (...) Este o decizie care nu coincide cu poziţia PNL, este o decizie care probabil are în spate nişte raţiuni pe care eu nu am putut poate să le văd, să le înţeleg. (...) Preşedintele a avut raţiuni probabil suficient de serioase, în primul rând este vorba de Constituţie şi este vorba de o aritmetică parlamentară care există astăzi. (...) Nu pot să îl acuz pe preşedinte că a respectat votul democratic exprimat de cetăţeni. Există o majoritate parlamentară certă, demonstrată prin semnături. (...) Preşedintele a avut de ales între două rele, a desemna premierul repede şi a stinge această criză guvernamentală ca să nu se transforme într-o criză politică şi varianta de a adânci criza politică, pentru că nedesemnarea premierului propus de majoritate ar fi dus la nişte acţiuni disperate ale majorităţii guvernamentale, care e posibil să fi atacat la CCR, să invoce conflictul între puterile statului şi să determine o decizie a Curţii care să întărească decizia anterioară care să îl oblige pe preşedinte să desemneze premierul dintr-o majoritate parlamentară certă. Putea fi suspendat", a spus Orban.

El a susţinut că nu s-a schimbat nimic în relaţia cu preşedintele Iohannis în urma acestei decizii.

"Nu o să mă vedeţi că dau cu piatra în domnul preşedinte, chiar dacă am avut un punct de vedere diferit în abordarea acestei crize guvernamentale provocate de PSD. Răspunderea pentru criza guvernamentală şi în general pentru proasta guvernare este exclusiv a partidelor de guvernământ PSD-ALDE", a afirmat preşedintele PNL, conform Agerpres.

Citește și: Raport DEVASTATOR al Consiliului Europei: 'România, progrese LIMITATE în prevenirea CORUPŢIEI parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor'

Orban a precizat că PNL îl susţine pe Klaus Iohannis pentru al doilea mandat.

"Asta este o rezoluţie care a fost parte din moţiunea mea, susţinerea preşedintelui Iohannis pentru un al doilea mandat. Noi nu putem să schimbăm acum o decizie a Congresului pentru că, într-adevăr, preşedintele a acţionat oarecum diferit faţă de ceea ce ne-am fi dorit noi. Şi eu în sinea mea am fost afectat, dar nu trebuie să reacţionăm sentimental, emoţional", a adăugat liderul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.