Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru DNA: Curtea de Apel București respinge contestația privind raportul care dezvăluie abuzurile din dosarele cu magistrați

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

DNA a contestat un raport al Inspecţiei Judiciare care arată că sunt mii de magistraţi cu dosare penale. Curtea de Apel București însă a respins acțiunea.

Citește și: DNA şi-a aprins paie în cap - Aroganţa lui Bologa, taxată de magistraţi: Lista DOVEZILOR care arată abuzurile Direcţiei şi reflexele totalitare

Solutia pe scurt: Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune şi respinge capetele de cerere privind anulare Hotărâre Plen CSM nr. 225/15.10.2019 şi anulare Raport Inspecţie Judiciară nr. 5488/IJ/2501/DIJ/1365/DIP/2018 ca fiind prescrise. Admite excepţia inadmisibilităţii cu privire la capătul de cerere, aşa cum a fost precizat, referitor la anularea răspunsului pârâtului CSM la plângerea prealabilă, înregistrat sub nr. 1265/2020 din 6.01.2021 şi respinge acest capăt de cerere ca inadmisibil. Cu recurs în 15 zile de la comunicare la ÎCCJ, recursul se depune la CAB Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

Context

Acest raport a generat scandaluri imense anul trecut, deoarece a ieşit la iveală că aproape 3.000 de magistraţi au fost vizaţi de dosare penale din DNA, în perioada 2014-2018. Atunci când CSM a discutat verificările făcute de inspectorii judiciari la DNA, au fost membri care au spus că procurorii au făcut abuzuri grave.

Unele voci au spus că dosarele ar fi fost deschise doar pentru a intercepta magistraţii. „Ce nu-mi doresc este să am o magistratură timorată. Judecători timoraţi care nu pot pot să facă justiţie”, spunea în octombrie anul trecut fosta şefă CSM, Lia Savonea.

Citește și: Noul şef al DNA apără abuzurile din perioada Kovesi, constatate de CSM - Bologa invocă vicii de procedură .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.