Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru Donald Trump în plin război cu Iran: Camera Reprezentanților vrea LIMITAREA acțiunilor militare împotriva Iranului

trump conferinta

Camera Reprezentanților va vota joi o moțíune care să limiteze capacitatea președintelui Donald Trump de a întreprinde acțiuni militare împotriva Iranului, întrucât s-au intensificat criticile democraților după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, potrivit Associated Press, scrie Mediafax.

Citește și: SURSE Gheorghe Dincă pregătește BOMBA pentru audierile DIICOT: pe cine va da vina pentru moartea Luizei Melencu

Pewșwdintele Camerei, Nancy Pelosi, a anunțat moțiunea într-o declarație în care a transmis că atacul cu drone de săptămâna trecută în care generalul Qassem Soleimani a fost omorât, denumind acțiunea „provocatoare și disproporționată”.

„Membrii Congresului au îngrijorări serioase și urgente cu privire la decizia Administrației de a se angaja în ostilități împotriva Iranului și a lipsei sale de strategie”, a spus Pelosi în declarația sa.

„Congresul recomandă președintelui să înceteze utilizarea Forțelor Armate ale Statelor Unite pentru a se angaja în ostilități cu Iranul sau cu orice parte a guvernului sau a armatei sale”, cu excepția cazului în care Congresul declară război pentru țara respectivă sau nu adoptă o legislație care autorizează utilizarea forței pentru a preveni un atac împotriva SUA și a forțelor sale, se arată în rezoluția de cinci pagini.

Votul a fost programat la scurt timp după o informare a oficialilor administrației privind acțiunea militară din Iran, pe care mulți democrați i-au criticat că nu au o justificare specifică pentru uciderea generalului Suleimani.

Iranul a ripostat miercuri dimineață lansând rachete asupra a două baze militare din Irak, care adăpostesc trupele americane. Nu au fost raportate victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.