Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru familia Clinton: FBI publică o anchetă veche asupra fostului președinte

Bill Clinton

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a produs o nouă surpriză, marţi, publicând o veche anchetă asupra fostului preşedinte Bill Clinton, cu numai o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale de la 8 noiembrie, transmite AFP.

Săptămâna trecută, directorul FBI, James Comey, a surprins cu anunţul unor noi elemente în ancheta privind e-mailurile candidatei democrate Hillary Clinton, o investigaţie închisă în iulie. Comey este cel care l-a anchetat în anii 1980-1990 pe brokerul Marc Rich, precum şi graţierile acordate de soţul actualei candidate, preşedintele Bill Clinton.

Citește și: Hillary Clinton va câştiga alegerile, potrivit modelului Moodyy's Analytics

Acuzat de fraude fiscale, Rich urma să fie arestat, dar s-a refugiat în Elveţia. Preşedintele Bill Clinton l-a graţiat în ultima sa zi de mandat, pe 20 ianuarie 2001. Fosta soţie a lui Rich, Denise, susţinuse financiar campania electorală a preşedintelui şi donase bani viitoarei Fundaţii Clinton, anunță Agerpres.

FBI a anunţat marţi pe Twitter publicarea online a raportului de 129 de pagini asupra lui Bill Clinton, în urma anchetei închise în 2005. La solicitarea agenţiei France Presse, Biroul a dat asigurări că momentul nu are legătură cu alegerile, ci este conform legii libertăţii de informare (FOIA). Documentul ar fi fost publicat automat, conform procedurii legale în vigoare, imediat ce a fost desecretizat la termenul prevăzut de FOIA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.