Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru hoții de petrol din rezervele de stat: Klaus Iohannis a semnat legea de înarmare a personalului

klaus iohannis semneaza decrete

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 82/1992 privind rezervele de stat.

Prin acest proiect de lege, personalul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, care se ocupă de asigurarea serviciului de pază pentru unităţile teritoriale, va fi autorizat pentru a deţine şi a folosi arme de foc letale.

„Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, instituţie publică din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, este autorizată să procure şi să folosească, în vederea îndeplinirii atribuţiilor prevăzute în actele normative de înfiinţare, organizare şi funcţionare, arme de foc letale şi muniţia aferentă, pentru înarmarea personalului încadrat cu atribuţii de pază la unităţile teritoriale subordonate. (2) Personalul prevăzut la alin. (1) este autorizat să folosească armamentul şi muniţia din dotare, în condiţiile legislaţiei în vigoare. Furturile şi tentativele de furt din unităţile teritoriale, în care sunt depozitate produse petroliere, pot conduce la incendii de mari proporţii sau la contaminarea mediului înconjurător”

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care stipulează că termenul maxim de realizare a investiţiilor în activitatea de reproducţie şi incubaţie din sectorul avicol este de 18 luni de la acordarea primei plăţi aferente sprijinului financiar.

Actul normativ modifică şi completează Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol.

Potrivit legii, termenul limită până la care se depune cererea de înscriere în program se aprobă prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; prin excepţie de la aceste prevederi, în cazul solicitărilor fermierilor, prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se pot stabili noi sesiuni de înscriere, cu încadrarea în valoarea totală a ajutorului de stat prevăzută la art.18 alin.(1) din lege, care prevede valoarea ajutorului de stat anual care se acordă prin bugetul MADR.



Termenul maxim de realizare a investiţiilor este de 18 luni de la acordarea primei plăţi aferente sprijinului financiar, cu posibilitatea de prelungire a acestuia, la solicitarea beneficiarului, cu maximum 6 luni, se arată în lege.

â

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.