Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru imaginea justiției: Judecător condamnat la ani grei de închisoare pentru CORUPŢIE

ebihoreanul.ro
justitie

Judecătorul ieşean Dan Anton a fost condamnat, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la patru ani şi două luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de trafic de influenţă, după ce a promis unui om de afaceri că va interveni în cazul unui bărbat condamnat pentru contrabandă de ţigări, informează Mediafax.

Procurorii l-au acuzat pe judecătorul de la Curtea de Apel Iaşi şi de instigare la abuz în serviciu, şantaj şi dare de mită, însă magistraţii de la CAB au decis achitarea lui Anton pentru aceste infracţiuni.

Lovitură grea pentru CSM: decizie neașteptată a instanței, împotriva Consiliului

Din totalul de pedeapsă de patru ani şi două luni, îi va fi scăzută perioada cât a fost arestat preventiv şi la domiciliu, respectiv între 21 octombrie 2015 şi 15 februarie 2016.

În acelaşi dosar a fost implicată şi grefiera Mihaela Prelipcean, de la Judecătoria Iaşi, judecată pentru favorizarea făptuitorului. Instanţa a stabilit că Prelipcean este nevinovată.

Teodor Haucă, senator PD în perioada 1996-2000, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. În cazul lui, instanţa a decis şi confiscarea sumei de 50 de euro.

ACUZAȚII Ce scop au posturile TV deținute de 'afaceriști și politicieni penali'

Marina Moglan, concubina judecătorului Dan Anton (având dublă cetăţenie, română şi moldovenească), a fost achitată de magistraţi pentru complicitate la şantaj şi pentru complicitate la dare de mită.

Omul de afaceri italian Del Gatto Renato, implicat şi el în acest caz, a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă.

„Obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Municipiului Suceava sau DGASPC Suceava, Servicii de Protecţie de tip familial pentru copiii cu dizabilităţi – pe o perioadă de 80 de zile”, conform deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia CAB nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa supremă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.