Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru imigranții musulmani - Un land german condiționează cetățenia de susținerea pentru Israel

Viacheslav Chernobrovin / Panthermedia / Profimedia
israel germania

Solicitanţii de cetăţenie din landul Saxonia Anhalt, din estul Germaniei, vor trebui de-acum să îşi declare sprijinul pentru dreptul Israelului de a exista, după ce a fost adoptată o nouă legislaţie, care vine ca urmare a atacului terorist transfrontalier al Hamas din 7 octombrie şi în contextul războiului dintre Israel şi Hamas aflat în desfăşurare, relatează CNN și news.ro.

Decretul afirmă că dreptul Israelului de a exista este "Staatsräson", adică o "raţiune de stat" a Germaniei, potrivit agenţiei germane de ştiri dpa, care a văzut documentul. "Dobândirea cetăţeniei germane necesită un angajament faţă de dreptul Israelului de a exista", se arată în decret. Acesta adaugă că solicitanţii trebuie să confirme în scris "că recunosc dreptul la existenţă al Israelului şi condamnă orice eforturi îndreptate împotriva existenţei statului Israel".

Ministrul de interne al landului Saxonia-Anhalt, Tamara Zieschang, a spus într-o scrisoare adresată oraşelor şi districtelor din land că, în timpul procesului de naturalizare, trebuie să se acorde atenţie "dacă există indicii că există atitudini antisemite", a relatat ziarul german Tagesspiegel. Cetăţenia trebuie refuzată dacă solicitanţii au depus eforturi ce contravin ordinii lumii libere şi democratice, inclusiv infracţiuni antisemite şi negarea dreptului Israelului de a exista, se arată în scrisoare.

Din 7 octombrie, oficialii germani au declarat în mod repetat că securitatea Israelului este o "raţiune de stat" a Germaniei.

Într-un discurs adresat Bundestagului, parlamentul german, în urma atacurilor, cancelarul german Olaf Scholz a declarat: "În acest moment, există un singur loc pentru Germania. Acesta este de partea Israelului. La asta ne referim când spunem că securitatea Israelului este raison d'etre (raţiunea de stat) a Germaniei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.