Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Liviu Dragnea - Cum îl încurcă pe liderul PSD motivarea CCR? Explicațiile Sorinei Matei: 'Este o situație cam complicată'

www.ccr.ro
CCR

Jurnalista Sorina Matei a explicat joi, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, în contextul motivării publicate de Curtea Constituțională la decizia prin care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în privința formării completurilor de cinci judecători, că acel complet care judecă dosarul lui Liviu Dragnea va rămâne blocat.

„Este o situație cam complicată. Să ne referim la cazul Dragnea, pentru că aici miza, este dosarul domnului Dragnea de la Curtea Supremă. Completul domnului Dragnea rămâne blocat și nu prin efectele deciziei Curții Constituționale, ci prin efectele deciziei Curții de Apel, respectiv de doamna Alina Ghica, care a trecut în tabăra PSD.

CUTREMUR în Justiţie: CCR spune că ÎCCJ trebuie să tragă din nou la sorţi completurile de 5 judecători

Motivarea care va intra în vigoare de mâine (c.n. vineri), de la publicarea în Monitorul oficial, ne spune că doamna Tarcea, președinta Curții Supreme, a tras corect completurile de cinci a doua oară, însă mai mulți oameni din justiție au recunoscut că, într-adevăr, acest complet al lui Dragnea rămâne blocat din cauza deciziei Curții de Apel. Și aici va avea o problemă chiar judecătoarea Alina Ghica care va trebui să explice în motivare de ce a suspendat hotărârile Curții Supreme, când s-a tras a doua oară completul lui Dragnea, având în vedere că la acel moment când a luat decizia doamna Ghica, motivarea CCR nu exista.

Simona Halep a făcut senzație pe teren - A fost nominalizată pentru cea mai frumoasă ţinută a anului 2018. Cu cine concurează

În 2019, Curtea Supremă va trage din nou la sorți, a treia oară, completurile de cinci. În motivare CCR bate obrazul CSM și spune că «de ce nu ați văzut că timp de cinci ani aceste completuri de cinci judecători au fost trase greșit, doar patru din cei cinci, pentru că în țara asta, potrivit Constituției, CSM trebuie să supravegheze». Curtea Constituțională le dă și un ghiont celor de la CSM, spunându-le că cinci ani au dormit în papuci”, a explicat Sorina Matei.

Întrebată ce se va întâmpla dacă după contestarea deciziei Curții de Apel se va decide că acel complet care judeca dosarul lui Liviu Dragnea era legal, Sorina Matei a explicat: ”Se va întâmpla că acest al doilea complet care, vedem că a fost extras legal, va trebui motivată decizia doamnei Ghica și se judecă chiar la Curtea Supremă. Aici avem o altă aberație în care Curtea Supremă judecă o decizie a Curții de Apel în care chiar ea este la mijloc”.

”Miza aceste povești de la Curtea de Apel este ca al doilea complet al domnului Dragnea, cel care a fost extras corect, să nu administreze probe în dosarul angajărilor fictive pentru că dacă administra probe, domnul Dragnea rămânea și pe 2019 cu acest complet.

Miza este ce se întâmplă cu deciziile definitive pronunțate ce ÎCCJ care au ieșit din completurile de cinci, compuse nelegal. CCR spune astăzi că nu se întâmplă nimic cu aceste decizii, adică cu condamnările de până acum 30 de zile. Deci CCR practic a salvat condamnările de până acum din România din ultimii 4-5 ani, pronunțate de aceste completuri de cinci”, a mai declarat Sorina Matei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.