Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Maia Sandu: primul partid care îi contestă candidatura la președinția României

Inquam Photos / George Calin
Maia Sandu

O eventuală candidatură a Maiei Sandu la funcția de președinte al României ar fi „inoportună” și nu ar contribui cu nimic la o posibilă unire a României cu Republica Moldova, transmite Partidul Umanist Social Liberal.

„În fața înmulțirii declarațiilor care se fac în România cu privire la posibilitatea unei candidaturi a actualului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, la Președinția României, PSUL apreciază că această candidatură nu este în măsură să servească în niciun fel idealului unirii României cu Republica Moldova.

Credința în repetarea unui scenariu de tip Alexandru Ioan Cuza – în care alegerea aceluiași „domnitor” în ambele țări ar duce la unirea celor două state – denotă o totală lipsă de cunoaștere a principiilor actuale ale dreptului constituțional și internațional.

Acest tip de alegere nu poate genera unirea, nu are efecte juridice în acest sens și poate servi un singur scop: cel de a suplini lipsa de soluții din partea unei zone politice românești, care nu poate produce un candidat competitiv pentru alegerile prezidențiale din 2024”, se arată într-un comunicat de presă.

Un astfel de scenariu nu este ancorat în realitate și nici nu servește în nicun fel României.

„În fața acestei lipse de soluții, se preferă cultivarea în imaginarul colectiv a unui panaceu fără corespondent în realitatea din cele două state.

PUSL subliniază necesitatea găsirii acelor soluții care să permită apropierea celor două state într-un mod care să nu pericliteze stabilitatea politică, economică și de securitate a României.

România trebuie să fie o ancoră a parcursului european al Republicii Moldova, pentru că numai astfel putem imagina viitorul la care ne dă dreptul să sperăm identitatea noastră comună. Accentele aventuriere izvorâte din ambițiile politice ale unora nu pot decât să șubrezească perspectiva acestui viitor comun”, mai spune PUSL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.