Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru mii de angajați! Avertismentul făcut de armata SUA: 'Fondurile USFK se vor termina în curând și nu vom mai putea plăti salariile'

wesb.com
lovitura

Armata Statelor Unite a informat că a început să își notifice cei aproximativ 9.000 de angajați sud-coreeni că ar putea să nu le mai poată plăti salariile dacă Seulul și Washingtonul nu vor ajunge la un acord privind finanțarea trupelor americane din Coreea de Sud, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Decizia vine în contextul în care cele două țări au purtat șase runde de negocieri până acum, însă nu au ajuns la o înțelegere, în contextul în care Administrația Trump a cerut Seulului să își crească simțitor contribuția pentru staționarea celor aproximativ 28.500 de militari americani pe teritoriul său.

Decizie pentru milioane de utilizatori Facebook din România: Vor putea şterge datele colectate de site-uri terţe

Ultimul acord dintre cele două părți a expirat la finalul anului 2019, dar Armata Statelor Unite folosește „fonduri de rezervă” pentru a se asigura că lipsa unei înțelegeri nu îi va afecta pe angajații sud-coreeni din domeniul tehnic și administrativ, a declarat ambasadorul Statelor Unite la Seul, Harry Harris.

Forțele Armate americane din Coreea de Sud (USFK) au anunțat că au început să le trimită notificări angajaților sud-coreeni, în conformitate cu legislația americană, care prevede un preaviz de 60 de zile în aceste cazuri.

„Fără angajamentul continuu al Republicii Coreea privind împărțirea cheltuielilor, fondurile USFK se vor termina în curând și nu vom mai putea plăti salariile”, informează USFK prin intermediul unui comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.