Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru miliardarii Micula: Anunţ oficial de sute de milioane de euro

fratii micula

Fraţii Micula au câştigat definitiv procesul derulat împotriva statului român la Tribunalul Internaţional de la Washington. Statul român trebuie să le plătească peste 200 de milioane de euro, dar nu va face acest lucru, deoarece Comisia Europeană îi interzice. Un alt proces este în derulare la Curtea Europeană de Justiţie.

Vezi şi: Anunţ îngrijorător din Marea Britanie: Majoritatea persoanelor fără adopost vin din România

Statul se află între ciocan şi nicovală, din moment ce tribunalul internaţional obligă România la plata despăgubirilor, în vreme ce Comisia Europeană consideră că acestea ar fi ajutor de stat ilegal, astfel că a dispus îngheţarea plăţilor, decizia Executivului comunitar fiind, la rândul ei, executivă şi obligatorie. „Vineri seară s-a dat la Washington decizia în cererea de annulment (acţiunea în anularea hotărârii arbitrale – n.r.) făcută de România împreună cu Comisia Europeană împotriva rezultatului în procesul de la ICSID şi toate cererile României şi Comisiei Europene au fost respinse. Decizia este finală, iar statul nu mai are altă cale de atac pentru anularea deciziei. (…) Decizia este executorie în toate ţările care intră sub competenţa ICSID“, a declarat, sâmbătă, Ioan Micula.

Vezi şi: Duşmanul lui Vladimir Putin, atacat în plină stradă / VIDEO

Fraţii Micula au câştigat în 2013 la ICSID o sumă de 791 de milioane de lei, echivalentul a 178 de milioane de euro. Ulterior, însă, statul a încercat să o anuleze. „Suma este foarte mare, din cauza dobânzilor care s-au acumulat în ultimii doi ani. Sunt peste două sute şi ceva de milioane de euro. În fiecare zi în care nu se plăteşte se adună câteva zeci de mii de euro“, a mai afirmat Ioan Micula, conform mediafax.

Vezi şi: Traian Băsescu loveşte din nou în Antena 3: 'Nu dau bani pentru propaganda turnătorului Voiculescu'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.