Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Omar Hayssam - Decizia magistraților de la Tribunalul Dâmbovița

omar hayssam

Magistrații Tribunalului Dâmbovița au respins, miercuri, cererea făcută de Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, sentința nefiind însă definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Tribunalui Dâmbovița, judecătorii instanței au respins “ca neîntemeiată cererea formulată de petentul Omar Hayssam, deţinut în Penitenciarul Mărgineni, având ca obiect întrerupere executare pedeapsă”.

În plus, Omar Hayssam este oligat să plătească 200 de lei cheltuielile judiciare avansate de stat şi de 660 lei reprezentând costul obţinerii avizului emis de Comisia superioară medico-legală. Sentința poate fi contestată.

Comisia Europeană, AVERTISMENT pentru România, după OUG pe legile justiției: Urmărim cu PREOCUPARE

În luna martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv contopirea pedepselor primite de Omar Hayssam în dosarele "Volvo", "Foresta Nehoiu" şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, sirianul urmând să execute 23 de ani şi patru luni de închisoare.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară. În prezent, Hayssam este încarcerat la penitenciarul de maximă siguranţă Mărgineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.