Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru OMV - Şeful companiei care deţine PETROM, acuzat de un tun de un miliard de euro

OMV

Rainer Seele, şeful companiei austriece OMV, care deţine Petrom, este vizat de o plângere la parchetul anticorupție din Austria, potrivit publicației locale Kurier. Plângerea a fost confirmată de un purtător de cuvânt al parchetului.

Rainer Seele este acuzat, potrivit plângerii anonime depuse în luna augut, de abuz de încredere, acceptarea de foloase necuvenite, încălcarea obligaţiei de diligenţă conform legii societăţilor comerciale pe acţiuni. Faptele acestuia ar fi produs un posibil prejudiciu estimat la "cel putin 1 miliard de euro", notează publicația locală Kurier.

Este vizată tranzacția prin care OMV a preluat 39% din acțiunile companiei petrochimice Borealis, de la fondul de investiții Mubadala Investment Company din Abu Dhabi. OMV ar fi plătit, potrivit sursei citate, o sumă supraevaluată grupului din Emiratele Arabe Unite.

Seele este acuzat că a acceptat o valoare supraevaluată a acțiunilor Borealis. Rainer Seele a deținut în trecut o poziție non-executivă în conducerea companiei Borealis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.