Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru 'perla' de pe Wall Street: Acţiunile Tesla, în cădere liberă

tesla

Acţiunile producătorului american de automobile electrice Tesla au scăzut miercuri cu până la 15%, continuând declinul început marţi, după anunţarea unei oferte de acţiuni de 5 miliarde de dolari care are rolul să profite de interesul ridicat al investitorilor de pe Wall Street pentru titlurile companiei, transmite Reuters, scrie news.ro.

În urma unei creşteri de aproape şase ori a valorii acţiunilor în acest an, Tesla a decis să divizeze acţiunile într-o proporţie de 5 la 1, măsura intrând în vigoare luni.

Scăpat de emoțiile moțiunii de cenzură, Guvernul Orban are prima ședință: proiecte importante pe ordinea de zi

”După o reacţie pozitivă puternică la divizarea acţiunilor, ai o ofertă de acţiuni şi o vânzare importantă de titluri făcută de un investitor. Oamenii marchează o parte din profituri după o creştere uriaşă”, a explicat Chaim Siegel, analist la firma Elazar Advisors. Acesta a adăugat că Tesla îşi permite să aibă o zi de scădere.

Unul dintre principalii acţionari ai Tesla, compania de administrare de fonduri Baillie Gifford & Co, şi-a redus participaţia avută la producătorul auto la 4,25%, de la nivelul de 7,67% deţinut pe 31 decembrie, potrivit unui document depus la autorităţile de reglementare.

Acţiunile Tesla au recuperat pe parcursul şedinţei bursiere de miercuri o parte din pierderi, fiind cotate în declin cu 5,8%. Declinul faţă de un maxim atins luni, de 498,32 dolari pe unitate, este de 11,4%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.