Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru președintele Germaniei: Zelenski i-a transmis că nu îl va primi la Kiev

yahoo.com
steinmeier

Președintele Zelenski se opune unei vizite planificate de președintele Germaniei la Kiev.

Președintele federal Frank-Walter Steinmeier se află în prezent într-o vizită de stat în Polonia, pentru a discuta cu președintele polonez Andrzej Duda despre războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina. Steinmeier intenționează apoi să se deplaseze mai departe la Kiev. Politicianul SPD intenționa de fapt să viziteze capitala Ucrainei împreună cu alte delegații guvernamentale. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu îl va primi pe președintele federal, relatează publicația germană Der Spiegel.

Motivul este, se pare, legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia din ultimii ani. În calitate de ministru de externe, Steinmeier a fost în contact strâns cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Publicația "Bild" citează un diplomat ucrainean: „Știm cu toții despre legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia. În prezent, el nu este binevenit la Kiev. Vom vedea dacă acest lucru se va schimba.”

Potrivit informațiilor din "Bild", a existat un mesaj clar din partea Kievului către biroul președintelui federal că în prezent nu sunt pregătiți pentru o întâlnire. Cu toate acestea, o întâlnire în viitor nu este exclusă.

Steinmeier abia și-a recunoscut greșelile în politica sa anterioară privind Rusia. Într-un interviu detaliat cu Spiegel , președintele federal a avut remușcări în special pentru angajamentul său de ani de zile în favoarea controversatului gazoduct Nord Stream. De asemenea, el a cerut ca președintele rus Vladimir Putin să fie adus în fața tribunalului pentru crime de război de la Haga.

În timpul vizitei sale în Polonia, Steinmeier a declarat, în legătură cu anularea vizitei la Kiev, că i-ar fi plăcut să se deplaseze în capitala Ucrainei împreună cu președinții Letoniei, Lituaniei și Estoniei „pentru a trimite un semnal puternic de solidaritate a Europei cu Ucraina”. „Mi-ar fi plăcut să profit de această oportunitate. Trebuie să recunosc că, în mod evident, acest lucru nu este dorit”, a precizat președintele Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.