Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru procurori! Mihai Chirica scapă de măsura controlului judiciar: 'Cine îmi repară tot deficitul de imagine?'

Inquam Photos / Alexandru Busca
Mihai Chirica

Magistraţii ieşeni au decis să ridice măsura controlului judiciar în cazul primarului Mihai Chirica, cercetat alături de alte zece persoane, într-un dosar care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii, informează News.ro.

Hotărârea a fost luată joi de judecătorii Curţii de Apel din Iaşi, care au admis plângerile edilului din Iaşi şi a celorlalte persoane împotriva cărora procurorii DIICOT au instituit în urmă cu două săptămâni măsura preventivă a controlului judiciar.

Măsura controlului judiciar a fost ridicată şi în cazul celorlalţi angajaţi ai primăriei ieşene, dar şi în cazul omului de afaceri Cristin Zămosteanu. Decizia luată joi de magistraţii Curţii de Apel din Iaşi este definitivă.

Primarul Mihai Chirica a declarat după aflarea deciziei că ”este optimist faţă de perspectiva statului de drept, dar este extrem de dezamăgit de felul în care funcţionează unele instituţii ale statului român”.

”Oare câţi primari din ţara noastră nu au dosare penale construite pe zvonuri şi lipsă de înţelegere a actului administrativ, aşa cum e cazul meu?! Oare este vreun primar în ţara noastră care să nu aibă dosare penale? Dar, pe de altă parte, câţi primari au avut parte de un asemenea „circ” cu 56 de procurori, poliţişti şi mascaţi?! Şi cine repară tot deficitul de imagine creat Iaşului, Primăriei şi mie personal? De ce este nevoie de un asemenea exerciţiu? Cred că România mai are câţiva paşi importanţi pentru a clădi un sistem de justiţie respectat de statele democratice ale lumii, în care vinovaţii să plătească, iar actul de justiţie să respecte Constituţia ţării, drepturile omului, fără ingerinţa unor elemente subiective şi fără politică”, a declarat edilul ieşean Mihai Chirica.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar în urmă cu două săptămâni pentru 60 de zile de procurorii DIICOT, după ce a fost audiat timp de câteva într-un dosar care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.

Edilul Mihai Chirica a declarat jurnaliştilor la ieşirea de la audieri că se simte obosit şi dezamăgit, precizând că i s-a adus la cunoştinţă faptul că are calitatea de inculpat.

”S-a extins cazul din 2020 al domnului Cristin Zamosteanu (om de afaceri ieşean din zona imobiliară - n.r.), Este o problemă legată de urbanism. Este acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi. Mi s-a adus la cunoştinţă întâi calitatea de suspect, apoi cea de inculpat. Nu am voie să interacţionez cu cei de la Direcţia Urbanism din cadrul primăriei în următoarea perioadă”, a afirmat atunci Mihai Chirica.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi au făcut, miercuri 14 decembrie, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals. Acţiunile au vizat autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală. Primarul Mihai Chirica a fost ridicat, în urma percheziţiilor pe care procurorii DIICOT le-au făcut în Primăria ieşeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.