Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru România: Acreditarea laboratorului antidoping de la Bucureşti a fost SUSPENDATĂ de Agenţia Mondială! Care este motivul

sport.ro
Agentia Mondiala Antidoping

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat, pe site-ul oficial, că acreditarea laboratorului antidoping de la Bucureşti a fost suspendată pentru o perioadă de şase luni, începând din data de 29 noiembrie 2017, când a intrat în vigoare o suspendare provizorie.

Suspendarea a fost decisă din cauza nerespectării Standardelor Internaţionale pentru Laboratoare (ISL).

Citește și: Jandarmul care i-a bătut pe protestatari, apărat strașnic de șeful său: Răspuns halucinant dat de liderul Jandarmeriei

Ca urmare a suspendării acreditării, laboratorul nu poate desfăşura activităţi antidoping, inclusiv analize de urină şi de sânge.

Laboratorul poate contesta decizia de suspendare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în termen de 21 de zile.

Potrivit wada-ama.org, dacă laboratorul va rezolva problemele cu privire la neîndeplinirea ISL, va putea solicita ridicarea suspendării înainte de expirarea celor şase luni de suspendare. Însă dacă până la finalul celor şase luni nu va remedia problemele, suspendarea ar putea fi prelungită cu încă şase luni.

Laboratorul de Control Doping din România era singurul laborator din Europa de Est acreditat de Agenţia Mondială Antidoping. Fondat în august 1983, a funcţionat iniţial în structura oganizatorică a Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport din subordinea Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Citește și: Linia dură din PSD iese la atac: Se cere comisie pentru anchetarea șefei DNA

Activitatea laboratorului a cunoscut o dezvoltare după 1996, an în care s-a decis să se investească în dotarea sa cu echipamente analitice moderne. Pasul decisiv în dezvoltarea activităţii laboratorului a fost făcut în 2005, când a fost înfiinţată Agenţia Naţională Antidoping, iar laboratorul s-a transformat în Direcţia de Cercetare şi Laborator Control Doping şi a funcţionat în cadrul instituţiei.

Laboratorul de Control Doping din România a primit acreditarea internaţională din partea WADA la 29 iulie 2009, anunță News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.