Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru rușii de rând: Compania care produce prezervativele Durex se retrage din Rusia

putin durex

Grupul Reckitt Benckiser a anunțat miercuri că a început un proces de transfer al activităților sale din Rusia, devenind astfel primul mare producător de bunuri personale care face acest lucru după invazia Ucrainei de către această țară, informează Reuters.

Producătorul prezervativelor Durex, al pastilelor pentru gât Strepsils și al produselor de curățare Lysol, Cillit Bang, Calgon și Vanish a precizat că decizia sa ar putea include un transfer către o terță parte sau către angajații săi locali.

"Vom lucra îndeaproape cu colegii noștri din Rusia cu privire la detaliile diferitelor opțiuni disponibile pentru a asigura un proces ordonat", a transmis Reckitt într-un comunicat.

"Vom face tot ce ne stă în putință pentru a asigura angajarea continuă a acestor colegi în orice nouă structură și ne angajăm să le plătim salariile lunare și beneficiile până la sfârșitul anului 2022", a adăugat acesta.

Anunțul vine după ce Moscova a sugerat că ar putea naționaliza activele firmelor străine care părăsesc țara.

Un purtător de cuvânt al Reckitt a refuzat să facă alte comentarii.

Compania, care are aproximativ 1.300 de lucrători în Rusia, a continuat să furnizeze produse de bază pentru sănătate și igienă pentru vânzare.

Reckitt a declarat anterior că nu face bani în Rusia și că a oprit toate activitățile de publicitate, promovare și sponsorizare în această țară, precum și că a înghețat investițiile de capital în această țară.

Companiile de consum, de la Nestle la Procter & Gamble, au fost supuse unor presiuni enorme din partea consumatorilor, angajaților, grupurilor de activiști și politicienilor, inclusiv a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în legătură cu prezența lor în Rusia.

Reckitt nu a detaliat impactul financiar al deciziei sale. Aceasta are o singură fabrică în Rusia, țara reprezentând aproximativ 2% din vânzările sale.

Producătorul de țigări Camel și Lucky Strike, British American Tobacco Plc, se retrage în mod similar și se află în discuții avansate pentru a-și transfera activitatea din Rusia către distribuitorul său local, SNS Group of Companies. Ca urmare, și-a redus orientările fiscale pentru 2022.

BAT și Reckitt se alătură celor peste 600 de companii care s-au retras într-un fel sau altul din Rusia de când țara a lansat ceea ce numește o "operațiune militară specială" în Ucraina la 24 februarie, lăsând în urmă active care valorau sute de miliarde de dolari în total.

Însă răspunsul industriei bunurilor de consum a fost mai nuanțat, multe companii afirmând că o retragere totală ar putea priva rușii obișnuiți de produse esențiale, cum ar fi alimentele pentru copii și medicamentele.

Nestle, cel mai mare producător de produse alimentare din lume, a declarat luna trecută că suspendă vânzările "marii majorități" a produselor sale în Rusia, inclusiv batoanele de ciocolată KitKat și amestecul de băuturi Nesquik.

Între timp, producătorul de săpun Dove, Unilever, va opri importurile și exporturile către și dinspre Rusia, în timp ce producătorul de detergenți Tide, P&G, a oprit noile investiții de capital în țară și furnizează doar bunuri esențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.