Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Traian Băsescu: Riscă să rateze alegerile după decizia procurorilor

Traian Băsescu a primit o lovitură dură din partea justiţiei. De această dată, fostul şef al statului nu a mai fost chemat la DNA. Partidul Miscarea Populara, condus de fostul presedinte al Romaniei, a ratat inscrierea in registrul partidelor politice si, implicit, inregistrarea oficiala.

Procurorii Parchetului Capitalei au contestat sentinta Tribunalului prin care formatiunea politica era acceptata pe motiv ca numele si sigla seamana prea mult cu cele ale Fundatiei Miscarea Populara, iar alegatorii risca sa le confunde. Formatiunea politica Miscarea Populara nu poate fi inregistrata inca in Registrul Partidelor Politice. Asta chiar daca Tribunalul Bucuresti a decis inca din 15 decembrie sa admita solicitarea fondatorilor, printre care se numara si fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Vezi şi: Telemeaua de Ibănești, primul produs românesc cu denumire de origine protejată

Procurorii spun ca exista asemanare de identitate intre Partidul Miscarea Populara si Fundatia "Miscarea Populara" si de aici riscul unei confuzii. Apropiatii lui Traian Basescu din PMP considera cel putin ciudata contestatia procurorilor, cata vreme, sustin ei, nu ar fi vorba de o asemanare izbitoare intre Partidul si Fundatia "Miscarea Populara". Revolta este cu atat mai mare cu cat au trecut deja trei luni de cand tribunalul a acceptat inregistrarea fiormatiunii politice in registrul partidelor, iar Curtea de Apel Bucuresti nu a transat problema nici pana acum. Ar putea sa o faca insa peste doar cateva zile, anunţă ProTV.

Citeşte şi: BOMBĂ Unul dintre cei mai căutaţi hackeri din lume s-a autodenunţat: E român

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.