Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru Trump: Viitorul șef al CIA recunoaște atacurile ce l-au făcut președinte

donald trump suparat

Republicanul Mike Pompeo, propus pentru şefia CIA de către preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, a afirmat că acceptă concluziile raportului cu privire la implicarea Rusiei în atacurile cibernetice împotriva Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, informează Reuters.

În cadrul audierii de confirmare din cadrul Senatului american, Pompeo a declarat că el crede că hackerii ruşi au acţionat la cererea liderilor de la Moscova, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

Viitorul şef al CIA a mai spus că nu este de acord cu metodele de tortură folosite în trecut de către agenţia de spionaj americană la interogatorii, mai ales cele care sunt respinse de manualele de procedură militară, şi că nu ar începe un astfel de program nici dacă preşedintele ales i-ar cere acest lucru.

Mai mult, Pompeo a spus că agenţia este formată din profesionişti şi că a văzut angajaţi "care trec şi prin foc", o afirmaţie care îl contrazice pe Trump, care a criticat agenţia de mai multe ori. În opinia republicanului, CIA a fost influenţată politic, contrazicându-l astfel pe Michael Flynn, consilierul pentru probleme de securitate al lui Trump.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

Publicaţia americană Politico scrie că miza audierii lui Pompeo este ca el să dovedească faptul că poate aduce pacea între Trump şi agenţia de spionaj americană.

Pompeo, un congresman conservator care reprezintă statul Kansas, apare în faţa Comisiei pentru Servicii din Senat la doar o zi după ce Trump a acuzat serviciile de informaţii că îl tratează în stil "nazist".

Citește și: Energia fotovoltaică va devansa cărbunele și devine cea mai ieftină sursă de energie din lume

Spre deosebire de Trump, Pompeo este un critic acerb al Rusiei, a etichetat drept inacceptabilă anexarea Crimeii şi a susţinut sancţiunile economice impuse Moscovei. Mai mult, a fost unul dintre susţinătorii desfăşurării de trupe ale NATO pe flancul estic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.