Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru un 'greu' din politică: Ce au decis oamenii legii

judecatori

Curtea de Apel Timişoara a respins, miercuri, definitiv, contestaţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Constantin Ostaficiuc, împotriva încheierii Tribunalului Timiş, care a dispus pe 2 februarie începerea judecării acestuia, într-un dosar în care este acuzat de conflict de interese.

'Curtea respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Ostaficiuc împotriva Încheierii de şedinţă din 2 februarie 2016, pronunţate de judecătorul de Cameră preliminară de la Tribunalul Timiş în dosarul nr. 9436/30/2015', arată soluţia de miercuri de Curtea de Apel Timişoara. Tot Tribunalul Timiş i-a respins în februarie, lui Ostaficiuc, mai multe cereri de excepţii formulate de acesta. În dosarul penal (nr. 9436/2015), în care este inculpat Ostaficiuc, care era şi preşedinte al PDL Timiş, partea vătămată este Consiliul Judeţean Timiş. Pe 23 decembrie 2015, procurorii DNA Timişoara au finalizat rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată în judecată în stare de libertate a inculpatului, care avea funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş la data săvârşirii faptelor.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 2008 -2010, inculpatul Ostaficiuc Constantin, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a influenţat şi a facilitat, în mod direct, atribuirea în concesiune, în condiţii ilegale, a unei parcele de teren de 816 mp situate în cadrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, către o societate comercială, în care sunt asociaţi soţia, fiica şi ginerele său, ultimul îndeplinind şi funcţia de administrator. Ulterior, inculpatul a aprobat, tot în condiţii ilegale, modificarea prelungirii perioadei de operaţionalizare a investiţiei cu 8 luni, fără recuperarea redevenţei de care a fost scutită societatea. Aceste activităţi au avut ca urmare obţinerea, în mod indirect, de către asociaţii firmei respective a unui folos patrimonial, reprezentat de dreptul de exploatare a parcelei respective de teren, dar şi a unui folos constând în scutirea nelegală de la plata redevenţei datorate retroactiv, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor din contractul de concesiune din anul 2008, în sumă de 6.728 euro, datorată Consiliului Judeţean Timiş încă de la data de 1 iulie 2010, când a expirat termenul de operaţionalizare a investiţiei. Această sumă de bani a fost virată de firma respectivă în contul Consiliului Judeţean Timiş la data de 6 aprilie 2015, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.