Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură sub centură pentru Donald Trump: justiția îl îngenunchează pe fostul președinte

brookings.edu
donald trump furios

O curte de apel din Statele Unite i-a adus o nouă înfrângere lui Donald Trump joi, anulând o hotărâre anterioară a unei instanţei care numise un expert independent pentru a examina documentele confiscate din reşedinţa acestuia din Florida de către poliţia federală (FBI), informează AFP.

Judecătorii Curţii Federale de Apel din Atlanta au anulat în unanimitate ordinul unui judecător din Florida de a numi acest expert, ceea ce interzicea temporar anchetatorilor federali să folosească aceste documente în investigaţia lor penală, informează Agerpres. 

Pe 8 august, FBI a făcut o percheziţie în reşedinţa de la Mar-a-Lago din Florida a fostului preşedinte, confiscând cutii care conţineau mii de documente confidenţiale, unele dintre ele clasificate, pe care Donald Trump nu le-a returnat după ce a părăsit Casa Albă, în pofida multiplelor solicitări.

Anchetatorii federali îl suspectează pe Donald Trump că a încălcat o lege a spionajului care reglementează foarte strict deţinerea de documente confidenţiale. Donald Trump a dat asigurări că aceste documente au fost desecretizate.

Curtea de apel a hotărât joi că percheziţia şi confiscarea documentelor nu au fost ilegale şi că judecătorul din Florida nu are autoritatea de a limita examinarea acestor documente de către Departamentul de Justiţie, care conduce ancheta.

Hotărârea dă undă verde procurorului special Jack Smith, numit în noiembrie de către procurorul general Merrick Garland, să îl investigheze pe Donald Trump în acest caz, precum şi în cel al rolului pe care l-a jucat în evenimentele care au condus la asaltul asupra Capitoliului de către susţinătorii săi pe 6 ianuarie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.