Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Lovitură totală' pentru ÎPS Teodosie: Stelian Ion, ministrul care a primit o garsonieră de la ANL, spune că nu va mai participa la slujbele ierarhului

g4media.ro
IPS Teodosie

Deranjat că ÎPS Teodosie a remarcat că Vladimir Putin a construit numeroase biserici în Rusia și pe Muntele Athos, unul dintre cei mai controversați politicieni din USR, Stelian Ion, devenit notoriu pentru dezvăluirile legate de modul în care a intrat în posesia unei garsoniere ANL, crede că îl ”pedepsește” pe ierarhul tomitan și anunță că nu mai participă la slujbele oficiate de către acesta. În mod incorect, așa cum deja obișnuiește, Stelian Ion spune ceea ce ÎPS Teodosie nu a zis: că ”Vladimir Putin nu este un răufăcător și nu ar trebui judecat pentru războiul din Ucraina”. În plus, conform celor din Constanța, Stelian Ion nu a fost văzut vreodată prin biserică.

Așa cum se știe, USR este partidul care militează întotdeauna împotriva Bisericii Ortodoxe Române, a ierarhilor și credincioșilor săi.

Citește și: Cea mai așteptată pastorală! ÎPS Teodosie: 'Noi eram centrul Europei creştine, fermentul binecuvântat din care au ieşit unii din cei mai mari sfinţi şi teologi'

„Am decis să nu mai particip la nicio slujbă oficiată de un ierarh putinist și care nu vede crimele din Ucraina și suferința poporului ucrainean.Teodosie al Tomisului, arhiepiscopul urii, persistă în atitudinea de susținere a regimului criminal de la Kremlin. Doar pentru simplul fapt că a construit biserici, iar acum nu și-a retras ctitorirea sau nu le-a „mitraliat”, cetățeanul Teodosie Petrescu, efemer Arhiepiscop al Tomisului, afirmă că Vladimir Putin nu este un răufăcător și nu ar trebui judecat pentru războiul din Ucraina.

Este inadmisibil și jignitor pentru toți creștinii ortodocși din România ca un om precum Teodosie, fan al lui Vladimir Putin, să fie înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române. O astfel de atitudinea în mijlocul Săptămânii Mari este lipsită de absolut orice urmă de decență și trebuie urgent sancționată în mod formal de BOR. Oare cum își va permite Teodosie să cheme credincioșii să ia lumină în noaptea de Înviere, știind că în Ucraina milioane de creștini ortodocși suferă și se ascund de obuzele lui Putin, în timp ce el îl slăvește pe Putin?

Citește și: CTP s-a dezlănțuit la adresa lui ÎPS Teodosie: 'Acest sac cu rahat'

În acest moment, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Consistoriul Arhieresc trebuie să îl sancționeze cu caterisire pe Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului pentru a transmite un mesaj clar de distanțare față de acest comportament nedemn și dezonorant”, transmite Stelian Ion, fost ministru al Justiției, demis de premierul de la acea vreme, Florin Cîțu, pentru slabele sale performanțe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.