Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Lovitură usturătoare pentru talibanii pakistanezi: un lideri de rang înalt a fost ucis; cine a fost Abdul Wali

abdul wali

Un lider de rang înalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit unor surse citate de CNN, relatează Mediafax.

Un lider fondator de rang înalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis duminică seara într-un atac țintit, potrivit unor surse din cadrul conducerii grupării.

Talibanii pakistanezi, cunoscuți sub numele de Tehreek-e-Taliban (TTP), formează o organizație care operează atât în Afganistan, cât și în Pakistan.

Surse din cadrul TTP au declarat pentru CNN că liderul senior Abdul Wali, cunoscut și sub numele de Omar Khalid Khorasani, a fost ucis împreună cu alți doi șefi TTP într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Decesele au avut loc în provincia afgană Paktika, care se învecinează cu Pakistanul.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Wali a fost liderul unei facțiuni militante afiliate TTP, cunoscută sub numele de Jamaat ul-Ahrar (JuA). Sub conducerea lui Wali, JuA a fost una dintre rețelele cele mai active din punct de vedere operațional în provincia Punjab și a revendicat responsabilitatea pentru mai multe atacuri pe tot teritoriul Pakistanului, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

JuA a revendicat responsabilitatea pentru unele dintre cele mai mari atacuri teroriste din Pakistan, inclusiv pentru explozia din Duminica Paștelui din 2016, care a ucis cel puțin 74 de persoane și a rănit alte 362 într-un parc din orașul Lahore.

Foto: Abdul Wali, unul dintre cei mai influenți lideri talibani.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.