Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Loviturile americane din Yemen generează reacții la nivel mondial: Franța acuză rebelii Houthi iar China îndemnă la calm

Centcom
avion usa atac houthi yemen

Loviturile americanilor și britanicilor asupra unor ținte militare ale rebelilor Houthi din Yemen au provocat reacții pe tot globul. Unele țări și-au arătat sprijinul pentru operațiune, în timp ce altele au condamnat-o.

Australia a anunțat vineri că a oferit personal pentru loviturile americane și britanice din Yemen, iar Franța a dat vina pe rebelii Houthi.

„Prin aceste acțiuni armate, Houthi poartă responsabilitatea extrem de serioasă a escaladării din regiune”, a transmis Ministerul francez de Externe, potrivit Sky News.

Comentariile franecezilor au apărut la puțin timp după ce ministrul danez de Externe, Lars Lokke Rasmussen, a declarat că sprijină pe deplin atacurile americane și britanice împotriva rebelilor din Yemen.

China, în schimb, a îndemnat la calm și reținere, potrivit CNN.

„Suntem dispuși să comunicăm cu toate părțile și să reducem tensiunile, în vederea menținerii în comun a securității căii navigabile internaționale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Mao Ning.

Loviturile aeriene și de pe mare ale americanilor și britanicilor au venit după ce Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a aprobat miercuri o rezoluție prin care le cerea membrilor Houthi să oprească atacurile lor asupra navelor comerciale din Marea Roșie. China și Rusia s-au numărat printre cele patru țări care s-au abținut la vot.

Zeci de activiști anti-război s-au adunat joi seara în Times Square din New York și în fața Casei Albe pentru a cere oprirea atacurilor din Yemen, spunând că atacurile ar putea duce la extinderea războiului din Gaza.

Atacurile din Yemen au mai fost incriminate de iranieni și de liderii Hamas implicați în războiul cu Israel. De asemenea, rebelii Houthi i-au amenințat pe occidentali și au anunțat că vor continua să lovească navele comerciale din Marea Roșie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.