Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Loviturile ucrainene au distrus cel puțin patru lansatoare de rachete - Pagubă de două miliarde de dolari pentru Kremlin

anews.com.tr
s-400

Loviturile ucrainene au distrus cel puțin patru lansatoare de rachete sol-aer (SAM) rusești situate în teritoriile ocupate în cursul ultimei săptămâni, a declarat Ministerul Apărării al Regatului Unit în actualizarea sa de informații din 2 noiembrie.

Echipamentul distrus include trei lansatoare S-400 Triumph (cunoscute de NATO sub numele de SA-21), care au costat 500 de milioane de dolari fiecare, în regiunea Luhansk, precum și, potențial, un alt sistem SAM de apărare aeriană necunoscut în Crimeea.

Potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, sistemele SAM de înaltă tehnologie și scumpe ale Rusiei au suferit pierderi semnificative din cauza introducerii de către Ucraina a armelor moderne de lovitură de precizie pe câmpul de luptă.

Pentru a compensa pierderile din Ucraina, Rusia ar putea fi nevoită să elimine sistemele de apărare aeriană din alte locații, cum ar fi în interiorul Rusiei, ceea ce și-ar putea slăbi apoi apărarea acolo.

Ucraina a folosit pe scară largă sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) pe câmpul de luptă și a început recent să folosească sistemele de rachete tactice ale armatei cu rază lungă de acțiune (ATACMS), după ce au fost livrate de SUA la mijlocul lunii octombrie.

În plus, Ucraina a primit și alte rachete de precizie cu rază lungă de acțiune de la aliații săi, inclusiv Storm Shadow din Regatul Unit și echivalentul lor, SCALP-EG, din Franța.

Rachetele au fost folosite pentru a lovi adânc în spatele liniilor rusești, vizând depozitele de muniție, posturile de comandă sau depozitele de echipamente militare.

Ucraina deține acum 20 de ATACMS, care au fost folosite pentru prima dată într-o lovitură împotriva aerodromurilor militare ruse din teritoriile ocupate pe 17 octombrie, care ar fi avariat sau distrus nouă elicoptere și alte echipamente, precum și ucis zeci de soldați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.