Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LPF va plăti jumătate din suma necesară pentru pregătirea arbitrilor în vederea implementării VAR

citizentv.co.ke
VAR arbitraj video fotbal

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a ajuns la un acord cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, în ceea ce priveşte achitarea a jumătate din suma necesară pentru pregătirea arbitrilor, în vederea implementării sistemului VAR.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan a afirmat joi, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu suporterii desfăşurată pe pagina oficială de Facebook a instituţiei că sumele respective nu vor fi achitate de către cluburile din Liga I, ci din fondurile ligii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținător

"Oamenii poate că se întreabă de ce LPF şi-a asumat plata a jumătate din cheltuielile pentru pregătirea arbitrilor. Din păcate ultimele luni ne-au demonstrat că VAR nu a fost o prioritate pentru Federaţia Română de Fotbal. Cluburile din Liga I au transmis un mesaj foarte clar: Vrem VAR, şi au înţeles cât se poate de bine cine şi ce trebuie să plătească, respectiv cluburile şi-au asumat plata baremurilor celor doi arbitri VAR urmând ca toate cheltuielile să fie plătite de FRF, care însă nu a dorit să plătească toată suma care le-ar fi revenit. Nu ştim din ce motive, mai ales că se găseau resurse. Acum nu mai contează, ne-am propus să deblocăm această situaţie şi atunci preşedintele ligii, Gino Iorgulescu şi-a asumat rezolvarea acestei probleme. În perioada următoare îi vom sprijini pe colegii noştri de la FRF cu jumătate din această sumă din resursele Ligii Profesioniste de Fotbal. Dar nu vom lua bani de la cluburi pentru a sprijini formarea arbitrilor", a declarat Ştefan.

El a precizat că termenul la care ar putea fi implementat arbitrajul video la meciurile din Liga I este martie 2022: "Din păcate nu există un document prin care să fie precizat clar termenul la care să fie implementat sistemul VAR. S-a vorbit despre luna martie a lui 2022 ca sistemul să fie aplicabil pentru toate meciurile din Liga I, pentru că pregătirea arbitrilor ar dura 10 luni. Noi vom încerca să restrângem pentru şase-şapte luni această pregătire astfel încât să avem VAR la sfârşitul acestui an".

Fostul arbitru Marius Avram, care se ocupă de implementarea acestui proiect din partea LPF, a afirmat că pregătirea arbitrilor pentru a putea aplica sistemul VAR trebuie să fie una temeinică astfel încât să nu se ajungă la întreruperi foarte dese ale partidelor.

"Ieri la sediul FRF a avut loc o întâlnire între preşedinţii celor două instituţii, LPF şi FRF. În cadrul întâlnirii s-a ajuns la un acord benefic pentru fotbalul românesc, care constă în împărţirea cheltuielilor pentru pregătirea arbitrilor şi vom încerca să găsim soluţii la LPF, să găsim soluţia legală pentru a putea susţine pregătirea arbitrilor. Pregătirea arbitrilor e normal să înceapă în luna aprilie şi după 10 luni să avem VAR. Acum să sperăm că nu se va întâmpla ceva neprevăzut şi să apară întârzieri. Se pune problema dacă VAR va rezolva greşelile de arbitraj care se întâlnesc la fiecare meci şi să nu avem o prelungire a fiecărui meci. Va trebui ca arbitrii să fie pregătiţi foarte bine pentru a ajuta produsul fotbalistic şi pentru a creşte valoarea fotbalului intern", a declarat Avram.

Implementarea arbitrajului video la nivelul Ligii I din punct de vedere tehnic a fost preluată de către deţinătorul de drepturi TV, care a achiziţionat deja echipamentul specific, urmând ca Federaţia Română de Fotbal să se ocupe de pregătirea arbitrilor. Ulterior, Federaţia Română de Fotbal a cerut Ligii Profesioniste de Fotbal să suporte o parte din sumele necesare pregătirii arbitrilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.