Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luarea de mită, boală incurabilă - Directoarea unei școli din București, trimisă în judecată de DNA

Agerpres
mita

Directoarea unei şcoli din București prinsă în timp ce lua mită 21.000 de euro a fost trimisă în judecată, anunță DNA. Femeia e acuzată că a primit bani de la reprezentantul unei firme care reabilita școala.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Zanfir Carmen Elena, director și ordonator de credite la o școală gimnazială din București, pentru luare de mită.

O altă ipoteză despre originea COVID-19, INFIRMATĂ: 'Virusul NU se schimbă, dar acest lucru NU înseamnă că devine mai PERICULOS'

Procurorii spun că, în perioada septembrie-octombrie 2019, directoarea ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor) un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a școlii, pentru ca, în schimb, să aprobe plățile către societate, precum și încheierea unui act adițional de prelungire a duratei contractului.

În perioada septembrie 2019-14 aprilie 2020, femeia ar fi primit banii astfel: primele două tranșe - 30.000 lei - în octombrie 2019, a treia tranșă - 5.000 lei - în februarie 2020 și ultima tranșă, în sumă de 21.000 euro la data de 14 aprilie 2020, când a fost prinsă în flagrant.

Atunci, femeia a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura preventivă și cea asigurătorie dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.