Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luc Besson, acuzat că şi-a concediat ilegal asistenta, riscă o condamnare la închisoare

en.rfi.fr
Luc Besson

Cineastul Luc Besson, fondator al EuropaCorp, deja aflat în mijlocul unui scandal sexual, riscă acum o condamnare la 10 luni de închisoare cu suspendare dacă va fi găsit vinovat pentru că şi-a concediat ilegal asistenta, informează Variety, potrivit news.ro.

Besson a concediat-o pe femeie în timp ce ea se afla în cencediu medical.

Pe lângă condamnarea la 10 luni de închisoare, procurorul din Paris care se ocupă de caz a cerut amendarea lui Besson şi a companiei sale cu 30.000 şi 50.000 de euro. Decizia curţii va fi comunicată pe 8 ianuarie.

Asistenta în vârstă de peste 50 de ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit, este mamă singură şi a lucrat pentru Besson timp de aproximativ patru ani. Ea a fost concediată în ianuarie 2018 pentru „comportament neadecvat”. Procurorul a spus că a fost concediată pe nedrept în timp ce se afla în concediu medical.

Citește și: Nicole Scherzinger şi-a oficializat întoarcerea la Pussycat Dolls

Ea fusese examinată de patru medici, inclusiv de unul ales de EuropaCorp, după ce a avut un accident, iar aceştia au spus că nu poate lucra. Unul dintre doctori a pus la îndoială managementul EuropaCorp şi a spus că reclamanta „suferea”. Femeia, care a rămas în concediu medical timp de 13 luni după ce a fost concediată de EuropaCorp, a susţinut că era tratată „ca un sclav” de Besson în timpul în care i-a fost asistentă.

EuropaCorp a transmis, într-un comunicat, că ea a dat deja în judecată EuropaCorp pentru concediere discriminatorie şi a pierdut cazul. Decizia din 9 octombrie arată că „nu există dovadă de concediere discriminatorie”.

Compania, care întâmpină dificultăţi financiare, este pe cale să fie preluată de Vine Alternative Investments.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.