Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucia Mihalache - Ne dorim o medalie la Jocurile Europene, cum a reuşit Laura Ilie în 2019

wikipedia
tir sportiv

Preşedinta Federaţiei Române de Tir Sportiv (FRTS), Lucia Mihalache, a declarat pentru AGERRES că aşteaptă o medalie de la cei trei sportivi care vor participa la Jocurile Europene de la Cracovia (21 iunie - 2 iulie), pentru a egala rezultatul de acum patru ani, de la Minsk, când Laura Ilie a cucerit aurul, potrivit Agerpres.

''Normal, ca orice preşedinte de federaţie îţi doreşti să fie o medalie, cea mai strălucitoare dacă se poate, aşa cum a reuşit Laura Ilie în 2019. Îi doresc aceeaşi medalie şi la aceste Jocuri Europene dar le doresc acelaşi lucru şi Roxanei Sidi şi Dariei Haristiade. Acum, să vedem ce rezultate vor fi'', a spus Laura Mihalache.

Mihalache a adăugat că Laura Ilie vine după o operaţie de apendicită, suferită în această primăvară, ''dar este foarte ambiţioasă şi ca dovadă a tras un 632,8, la un antrenament, ceea ce e o cifră foarte bună''.

Pentru calificarea la Paris obţin biletele doar primii clasaţi în probele olimpice de la Cracovia, dar dacă cei de pe primele locuri au obţinut deja calificarea, atunci cei de pe poziţia secundă iau acel loc cotă.

Mihalache, participantă la JO 2008 şi JO 2012 în proba de talere (skeet), a opinat că unul sau doi sportivi pot obţine calificarea la Paris 2024: ''Ca să fiu cinstită, ca să nu exagerez, eu cred că vom califica doi sportivi, Laura Ilie şi Roxana Sidi. Cele mai multe locuri cotă se dau la Campionatele Mondiale, în număr de patru, şi la Campionatele Europene, câte două de probă. Noi ne dorim calificarea olimpică de la aceste competiţii, dar dacă la CM din acest an şi la CE de anul viitor nu se obţine calificarea, rămâne clasamentul mondial în care Laura Ilie stă foarte bine, dar nu ne bazăm pe asta. Anul viitor va mai exista o ultimă competiţie în care se vor acorda ultimele două locuri la fiecare probă, prin luna aprilie, într-o locaţie care va fi anunţată probabil la sfârşitul anului''.

La Cracovia, lotul de tir sportiv este format din Laura Ilie (CS Dinamo), triplă campioană europeană la puşcă 10 m aer comprimat, Roxana Sidi (CSA Steaua), la puşcă 10 m aer comprimat şi puşcă 50 m trei poziţii, şi Daria Haristiade (CSM Arad/CS Dinamo), la pistol 10 m aer comprimat.

La concursul de tir sportiv sunt înscrişi 389 de sportivi din 45 de ţări, care se vor întrece în 30 de probe, între 22 iunie şi 2 iulie.

La Jocurile Europene din 2019, Laura Ilie a cuceri medalia de aur, în timp ce la ediţia din 2015, Alin Moldoveanu, campionul olimpic din 2012, s-a clasat al 22-lea la puşcă 10 m aer comprimat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.