Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode a EXPLODAT după ce NOUĂ agenți de la Înmatriculări din Timișoara au fost reținuți: Nu voi tolera derapaje

facebook.com
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, la Timişoara, că nu va tolera derapaje în sistem, iar cei care au greşit vor plăti exemplar pentru faptele lor.

Bode s-a referit la recentul caz a nouă agenţi de poliţie din Timişoara, care lucrau la Serviciul de înmatriculări şi care au primit mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru luare de mită în formă continuată, scrie Agerpres.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Criminalul MIGRANT de la Gara de Nord din Timișoara a fost prins

"Mesajul meu este unul ferm în sensul în care presiunea asupra întregului sistem de ordine şi siguranţă publică rămâne una ridicată, de aceea profesionalismul şi integritatea structurilor noastre trebuie să caracterizeze fiecare misiune. Corupţia este un flagel care trebuie prevenit, iar atunci când el se manifestă şi afectează sistemele publice, trebuie activate mecanismele de control şi de sancţionare. MAI dovedeşte că are un sistem imunitar funcţional, suntem primii care facem curăţenie în propria ogradă. Aşa cum am procedat la Sibiu, Suceava, Botoşani, în ultimele zile şi la Timiş. Nu voi tolera derapaje în sistem precum cel de la Serviciul înmatriculări Timiş, iar cei care au greşit vor plăti exemplar pentru faptele lor", a spus ministrul Lucian Bode, într-o conferinţă de presă.

Tribunalul Timiş a dispus, marţi, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele a nouă agenţi de poliţie, pentru luare de mită în formă continuată.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de 10 inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 23 ianuarie - 22 mai, inculpaţii, în calitate de funcţionari publici (agenţi de poliţie) în cadrul DRPCIV, Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial (peste rând) documentele pentru înmatricularea de vehicule.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.