Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode, de Ziua comemorării victimelor Holocaustului: Ecourile acestui capitol sumbru din istoria umanității rămân un semnal puternic de avertizare

Facebook/ PNL
Lucian Bode

Se împlinesc 79 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare și exterminare nazist de la Auschwitz-Birkenau. Ecourile acestui capitol sumbru din istoria umanității rămân un semnal puternic de avertizare în contextul european actual, susține deputatul Lucian Bode, secretar general al PNL pe pagina personală de facebook.

”Într-o perioadă în care curentele extremiste încearcă să reînvie logica urii și a violenței în Europa, este esențial ca toate forțele democratice să acționeze responsabil pentru a izola aceste fenomene periculoase care amenință valorile și principiile fundamentale ce au stat la baza construcției europene.

2024 va fi anul în care societățile europene vor da un veritabil test al maturității politice odată cu chemarea la urne. Provocarea este majoră pentru clasa politică, dar este o sarcină pe care trebuie să o împărțim mai ales cu societatea civilă, mass-media și comunitatea academică.  E momentul să ne unim forțele pentru a demonstra că aceasta nu este direcția în care ar trebui să ne îndreptăm.

Conștientizarea pericolelor, condamnarea intoleranței, incitării la ură, hărțuirii sau violenței împotriva oricărei persoane sau comunități sunt linii de acțiune pentru orice guvernare responsabilă.

Amintirea Holocaustului și consecințele catastrofale ale unei regim extremist ajuns la putere constituie pentru noi toți un îndemn la rațiune și la unitate în jurul valorilor umanității și toleranței. Nu există nicio justificare pentru a alege discriminarea și ura, în locul respectului și a toleranței.

“Cel mai rău este să uităm”, spun cei mai mulți dintre supraviețuitorii Holocaustului. În memoria tuturor victimelor Holocaustului și pentru construcția unui viitor în pace și înțelegere, nu avem voie să uităm și să lăsăm istoria să se repete.

Fie ca memoria victimelor să rămână veșnic în inimile noastre!”, susține Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.