Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode, despre incidentul din fața Cotroceniului: Nu voi tolera comportamente de ultras!

inquamFOTO/George Calin
protest politie

Ministrul de Interne, Lucian Bode, le-a transmis joi polițiștilor nemulțumiți de deciziile Guvernului legate de salarii și sporuri că pot protesta cu respectarea legii, dar el nu va tolera să mai apară scene precum protestul de miercuri din fața Palatului Cotroceni, unde polițiștii s-au îmbrâncit cu jandarmii și au fost aruncate fumigene.

„Am cerut un raport, aceste imagini sunt de neconceput. Am fost, sunt si voi ramane un om al dialogului. Dialogul este solutia si in ceea ce priveste revendicarile pe care sindicatele le au. Insa cand treci peste anumite limite, cand vezi ca de la a protesta civilizat, ceea ce e normal si eu incurajez, sa ajungi in situatia ca reprezentati ai politistilor sa indemne la nerespectarea legii, sa ridice gardurile, sa se imbranceasca cu jandarmii, acest lucru nu-l pot accepta. Le transmit foarte clar: sa nu faca astfel incat sa puna semnul egal intre Politia Romana si astfel de comportamente pe care eu nu le agreez. Este un comportament de lider de galerie, de ultras, nu de lider de sindicat. Acolo Jandarmeria si-a facut datoria, nu i-a provocat, nu i-a bruscat. S-au folosit materiale pirotehnice parca eram la un meci de fotbal. In regula, poti sa protestezi, dar in limitele legii. Acolo au fost aproximativ  100 de protestatari din care undeva la 10-15 au fost reprezentanti ai politistilor, restul din alte structuri. Mesajul meu este sa nu duceti institutii fundamentale ale statului roman in astfel de dispute, pentru ca nu voi tolera asemenea actiuni”, a declarat șeful MAI la Antena 3.

Citește și: Călugării dezbină coaliția. 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntele Athos: 'O risipă populistă' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.