Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode ia măsuri după ce un tânăr a murit drogat la Saga Festival: Am dispus o analiză asupra modului de acţiune în astfel de situaţii

MAI
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, la Buzău că a dispus o analiză la nivelul ministerului pe care îl conduce pentru a identifica modul de eficientizare a activităţii de prevenire şi combatere a consumului de droguri, după ce un tânăr a murit, în urma unei supradoze, la Saga Festival.

"Vorbim despre o tragedie şi vă rog să îmi permiteţi să vă prezint câteva cifre care vă vor şoca, să vedeţi ce înseamnă consumul de droguri. În urma tragicului incident produs în Bucureşti, am dispus o analiză asupra modului de acţiune în astfel de situaţii pentru a identifica felul în care putem eficientiza activitatea atât pe prevenire, cât şi pe combatere. Am discutat acest lucru şi cu structurile MAI din Buzău. Trebuie să facem front comun în această luptă care distruge vieţi. Studiile aplicate pe populaţie arată un lucru îngrijorător. Faptul că în România tendinţa este de trecere de la consum experimental la dependenţă”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a spus că pentru a stopa acest fenomen este nevoie de educaţie şi de implicarea tuturor şi că acolo unde se va constata existenţa unor complicităţi structurile MAI vor interveni şi vor acţiona ferm.

"E un fenomen îngrijorător, multe persoane ajungând să consume frecvent şi nu doar experimental. Asupra acestor persoane trebuie să intervenim cu metode specifice, cu asistenţă integrată, adică medical, psihologic, social. Pentru a nu ajunge în această situaţie delicată trebuie să ne concentrăm pe educaţie. A spus-o si excelenţa sa Klaus Iohannis. Educaţia are un rol destul de important pentru conştientizarea pericolelor la care se expun cei ce consumă droguri. Educaţia pleacă din familie, şcoală şi cuprinde toate nivelurile unei societăţi. Consumul de droguri a devenit o problemă ce ne priveşte pe toţi şi nu puteam întoarce capul să ne facem că nu vedem. Acolo unde se vor constata complicităţi, structurile noastre vor fi primele care vor interveni şi vor aplica legea cu fermitate”, a susţinut Bode.

Un tânăr a murit, 13 persoane au ajuns la spital din cauza consumului de droguri şi mai bine de o sută de dosare penale au fost deschise după Saga Festival, care a durat 3 zile şi s-a desfăşurat pe Arena Naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este o tragedie faptul că un tânăr a murit din cauza consumului de droguri la Saga Festival, iar alte persoane au avut nevoie de spitalizare, iar organizatorii ar trebui să fie mai fermi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.