Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode trage tare să scape de acuzațiile de plagiat până la rotativă. Al treilea proces împotriva UBB

lucian bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a intentat un al treilea proces Universităţii Babeş - Bolyai, privind teza sa de doctorat, pe rolul Tribunalului Bucureşti fiind înregistrată, luni, solicitarea secretarului general al PNL privind anularea hotărârii Comisiei de etică a universităţii, în care se afirmă că teza de doctorat a ministrului este profund viciată, informează AGERPRES.

În cadrul Hotărârii Nr. 1 din 2023 a Comisiei de etică a Universităţii Babeş - Bolyai se mai arăta faptul că universitatea va sesiza CNATDCU cu concluziile analizei tezei de doctorat şi se solicita ministrului şi Editurii CA Publishing retragerea cărţii "Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual", publicată pe baza tezei.

De asemenea, pe rolul Tribunalului Sălaj s-a înregistrat, în 2 februarie, solicitarea lui Lucian Bode de anulare a Hotărârii nr.10/ 2022, prin care Comisia de etică din cadrul UBB se autosesiza pentru suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a ministrului.

În fine, Curtea de Apel Cluj a stabilit data de 22 martie ca prim termen în recursul pe care ministrul l-a intentat Universităţii Babeş - Bolyai, privind suspendarea Hotărârii nr.10/ 2022.

În 17 ianuarie, Tribunalul Sălaj respinsese ca nefondată cererea de suspendare a executării acestei Hotărâri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.