Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode, mesaj privind războiul din Ucraina, după ce Serghei Lavrov a anunțat că țara e a Rusiei

MAI
Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, joi, după o întâlnire cu comisarul european pentru Sprijin Umanitar şi Managementul Crizelor, Janez Lenarčič, că, după doi ani de pandemie, întreaga lume trebuie să facă faţă unei noi provocări majore. ”Agresiunea armată şi ameninţarea războiului sunt din vremuri demult apuse şi nu există nicio justificare pentru aşa ceva”, a transmis Bode, precizând că România este alături de Ucraina. ”Colaborarea cu CE este excelentă şi vreau să mulţumesc domnului comisar Janez Lenarčič pentru modul în care ne sprijină cu răspunsul la această criză. De asemenea, salut deciziile luate de CE în contextul crizei din Ucraina şi apreciez foarte mult modul de coordonare al Comisiei cu statele membre”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Lucian Bode.

Citește și: Serghei Lavrov: Ucraina este a noastră și noi decidem ce vom face cu ea

Potrivit acestuia, întreaga lume are de înfruntat o nouă provocare, după pandemie.

”După o pandemie de 2 ani, Europa şi întreaga lume trebuie să facă faţă unei provocări majore. Agresiunea armată şi ameninţarea războiului sunt din vremuri demult apuse şi nu există nicio justificare pentru aşa ceva. Suntem alături de Ucraina şi poporul ucrainean care rezistă eroic agresiunii militare din partea Federaţiei Ruse şi acordăm sprijin umanitar celor care fug din calea războiului”, a mai declarat ministrul Bode. Potrivit acestuia, România este ”un actor principal” în răspunsul la criza umanitară din regiune şi gestionăm cea mai lungă frontieră cu Ucraina dintre statele UE.

Ministrul a vorbit şi despre HUB-ul de la Suceava, expresia solidarităţii întregii Uniuni. ”România îşi consolidează zi de zi capacitatea de reacţie şi de rezilienţă a sistemului de protecţie civilă şi rămâne angajată în efortul comun de acordare de ajutoare şi asistenţă atât timp cât va fi necesar”, a mai declarat Bode. Comisarul european pentru Sprijin Umanitar şi Managementul Crizelor Janez Lenarčič se află în România şi a participat, la Suceava la operaţionalizarea HUB-ului umanitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.