Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promisiunea ministrului de Interne pentru Olaf Scholz, după anunțul privind sprijinul pentru aderarea la Schengen: 'Suntem un partener foarte serios'

Radu Pop
Inquam Photos
Lucian Bode

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, salută poziția cancelarului german Olaf Scholz privind susținerea pe care o are România pentru aderarea la spațiul Schengen.

„Aderarea la spațiul Schengen a fost și rămâne un obiectiv foarte important pentru România.

Mă bucur să constat sprijinul și susținerea publică a Germaniei, stat membru cu care avem o cooperare foarte bună în domeniul afacerilor interne.

Declarația cancelarului Scholz, pe care o salut, confirmă ceea ce autoritățile române spun de peste 10 ani de zile: îndeplinim toate cerințele tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen cu drepturi depline.

Mai ales în contextul actual, trebuie să ne fie recunoscute rolul esențial pe care îl avem în arhitectura de securitate a UE și contribuția constantă și activă la eforturile generale de consolidare a securității UE.

Suntem un partener foarte serios la nivel european, iar aderarea la spațiul Schengen este o așteptare firească a tuturor românilor”, a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.