Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Iliescu (PMP): Ne place sau nu, GUVERNUL TREBUIE SPRIJINIT prin respectarea deciziilor! Statul are obligația să sprijine firmele!

arhiva personala
Lucian Iliescu

Situția e gravă în România din punct de vedere medical și guvernul trebuie ajutat să impună deciziile luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului, dar trage un puternic semnal de alarmă cu privire la efectele economice catastrofale pe care le-ar putea resimți țara noastră după încheierea crizei medicale, susține senatorul PMP, Lucian Iliescu.

El propune pe pagina sa de Facebook un ser de măsuri care ar trebui urgent puse în aplicare de Guvernul României pentru a preveni o cădere abruptă a economiei țării cu greve repercusiuni de ordin social:

”Pe zi ce trece, din cauza COVID-19, Romania traverseaza o perioada dificila care va avea consecinte pentru fiecare familie. Doar solidari vom traversa acesta etapa pe care ne-o dorim cat mai scurta. Ne place sau nu, GUVERNUL TREBUIE SPRIJINIT prin respectarea deciziilor.

Statul roman are obligatia sa sprijine societatiile comerciale/persoane juridice afectate de deciziile aferente situatiei de urgenta precum si toate categoriile sociale, fapt pentru care solicit pe aceasta cale, cu celeritate guvernului analiza, aprofundarea si decizia, MASURILOR exprimate mai jos:

1) Inghetarea tututor platiilor creditelor (inclusiv IFN), ale populatiei pentru o perioada de 9 luni si/sau reluarea platii ratelor incepand cu luna urmatoare reincadrarii in munca a categoriilor afectate direct de inchiderea temporara a activitatii angajatorului.

2) Continuarea platii pensiilor, alocatiilor, indemnizatiilor de crestere copil, indemnizatie de handicap si asigurarea asistentei medicale la domiciliu.

3) Inghetarea platiilor catre autoritatiile fiscale cu reluarea platii debitelor restante catre stat incepand cu luna urmatoare a reluarii activitatii. (Ex: in perioada starii de urgenta, contribuabilul este scutit de plata taxelor catre stat cu reluarea platilor la o luna dupa inceprea activitatii)

4) Depunerea declaratiilor fiscale cu amanare pana la luna urmatoare sistarii situatiei de urgenta. (Ex: toate actele contabile ale societatilor comerciale se vor depune la o luna dupa terminarea starii de urgenta)

5) Scutirea la plata a taxelor si impozitelor rezultate in perioada starii de urgenta a tututor agentilor economici afectati de aceasta situatie.

6) Suportarea de catre stat din fondul de rezerva a platii sumelor aferente somajului tehnic in cuantum de 75%, de indata si nu la 30 zile cum prevede azi OUG.

7) Scutirea de la plata taxei (500€+TVA), la emiterea certificatului starii de urgenta de catre Camera de Comert si Indrustrie a Romaniei.

8)Bonificatii de 10% din valoarea taxelor pentru persoanele juridice care isi achita debitele catre stat in urmatoarele 9 luni.

9) Sistarea platii chiriilor, a pesoanelor juridice catre proprietarii de imobile, spatii comerciale, mall-uri in concordanta cu deciziile aferente starii de urgenta.

10) Sistarea platii chiriilor (inclusive utilitati) a spatiilor de la stat pentru pesoanele juridice care indeplinesc o activitate economica prin urmare a suspendarii activitatii.

11) Recomandarea pentru farmacii de a achizitiona medicamentele care sunt pe lista medicamentelor compensate, in proportie de 80%. (gama mai mare cu un procemt mai mare de compensare)

12) Recomandarea pentru institutiile bancare de a acorda credite cu dobanzi de pana la 3% pentru stimularea companiilor romanesti.

13) Facilitati clare, scutirea platii chiriei in Pietele Agroalimentare din subordinea primariilor pentru producatorii agricoli in scopul cresterii capacitatii de productie si comercializare a produselor proprii.

14) Firmele din constructii, salubritate, etc care asigura transportul salariatilor sa fie exceptate de la masura privind deplasarea dar nu mai mult de 8 persoane.

15) Plafonarea preturilor produselor de igiena si dezinfectanti la maxim 30 % adaos din pretul de achizitie

16) Plafonarea preturilor in sistemul medical privat a testelor COvid-19 la valoarea spitalelor de stat (49 lei)

17) Plafonarea preturilor alimentelor de baza (cele care contin TVA de 9%) la maxim 30% din pretul de achizitie.”, susține senatorul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.