Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Șova, REACȚIE după 'greva' transportatorilor: Este un boicot organizat, care vizează menținerea unor monopoluri

Ziarul Financiar
Lucian Șova

Transportatorii nu admis competiția în activitate, folosesc mașini necorespunzătoare, nu eliberează bilete și circulă cu mai multe persoane decât prevede clasificarea, iar protestul este un boicot organizat, a declarat joi ministerul Transporturilor Lucian Șova, ca reație la protestul FORT, potrivit Mediafax.

„Ceea ce se întâmplă astăzi este un boicot organizat, care vizează menținerea unor monopoluri în piața te transport interjudețean de pasageri din România. Conceptul de grevă nu este aplicabil unor asociații de transportatori”, a declarat ministrul Lucian Șova, care spune că asociațiile trasportatorilor au şi vor avea ocazia să dezbată cu oficialii ministerului orice subiect care vizează domeniul lor de activitate.

„În ultimii 15 ani, niciun transportator altul decât cel care a ocupat primul şi foarte probabil acum 15 ani, un traseu de la Bucureşti la Urziceni, niciun alt transportator nu ar putea astăzi să efectueze curse pe acest traseu şi în viziunea celor care combat proiectul pe care l-am propus, acest lucru nici nu ar trebui să se petreacă vreodată”, a spus Șova.

Citește și Greva transportatorilor a fost SUSPENDATĂ după intervenția comisiei parlamentare: Cursele se reiau

Ministrul a preccizat că Inspectoratul de Control în domeniul Transporturilor Rutiere a elaborat 730 de procese verbale de constatare a contravenției cu specific pe activitățile de transport rutier de pasageri curse regulate interjudețene, cu o valoare de aproximativ 2 milioane de lei.

„Au fost înregistrate 954 de reclamații doar cu privire la transportul interjudețean şi cele mai multe vizau următoarele aspecte: starea tehnică a maşinilor, numărul de persoane transportat peste numărul de locuri înscris în certificatul de clasificare eliberat de RAR, nerespectarea graficului de circulațue, neeliberarea biletelor de călătorie”, a spus Șova.

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a protestat în 19 județe, unde a fost oprită circulația mașinilor de transport persoane. Protestul FORT s-a oprit la ora 14.00.

Transportatorii sunt nemulțumiți de un ordin al ministrului Transporturilor Lucian Șova care liberalizează trnsportul județean de persoane. Mai multe întâlniri au avut loc la Ministerul Transporturilor. Ulterior Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunțat că a anulat protestul programat joi dimineața în toată țara și i-a solicitat o întrevedere premierului Viorica Dăncilă în care să îi prezinte situația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.