Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Romaşcanu: Diversitatea culturală are un impact important asupra dezvoltării economice şi spirituale

Inquam Photos
Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, afirmă că diversitatea culturală are un impact important asupra dezvoltării economice şi spirituale, iar reducerea decalajului între culturi devine o prioritate pentru pace, stabilitate şi dezvoltare, anunță agerpres.

"Diversitatea culturală are un important impact asupra dezvoltării economice şi spirituale şi marcarea acestei zile ne aminteşte acest lucru, dar şi cât de important este să îmbrăţişăm valorile celorlalţi şi să promovăm drepturile omului şi libertăţile fundamentale. Mai mult, provocările aduse de pandemia de COVID-19 şi, mai recent, de războiul de pe teritoriul ucrainean ne arată că protejarea diversităţii expresiei culturale este mai importantă ca niciodată. Totodată, reducerea decalajului între culturi devine o prioritate pentru pace, stabilitate şi dezvoltare, în contextul în care dimensiunea culturală este una dintre cauzele a trei sferturi dintre conflictele majore ale lumii", este mesajul transmis de Romaşcanu, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii, cu ocazia Zilei Mondiale a Diversităţii Culturale pentru Dialog şi Dezvoltare.

Potrivit Ministerului Culturii, data de 21 mai a fost declarată Ziua Mondială a Diversităţii Culturale pentru Dialog şi Dezvoltare în decembrie 2002, de către Adunarea Generală a ONU după ce, în 2001, UNESCO adoptase Declaraţia universală privind diversitatea culturală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.