Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări ample la Centura Galațiului, inclusiv la noul pod hobanat

CJ Galați
Centura Galati

Una dintre cele mai importante lucrări din istoria Galațiului, Drumul de Centură, o investiție de peste 40 de milioane de euro, avansează. Autoritățile au anunțat că a început asfaltarea pe mai multe tronsoane, inclusiv în zona Podului Hobanat.

Drumul de Centură este cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Investiţia prevede modernizarea a 10,45 km de drum și piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

„Se toarnă cel de-al doilea strat de asfalt pe tronsonul dintre Talcioc și Fabrica de Bere, pe toate cele patru benzi ale drumului, mai ales că vremea e bună pentru astfel de lucrări. Recent, s-a turnat al doilea strat de asfalt și în zona sens giratoriului de la intersecția cu Prelungirea Brăilei. De asemenea, vor continua lucrările la amenajarea noului sens giratoriu de la Talcioc, precum și la trotuarele din zonă”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați.

La finalul lucrărilor, Drumul de Centură va avea patru benzi de circulaţie de la intersecţia cu bulevardul Brăilei şi până la ieşirea în bulevardul George Coşbuc, respectiv, două benzi de circulație pe tronsonul cuprins între strada Alexandru Măcelaru și strada Basarabiei

Lucrările la Drumul de Centură se desfăşoară etapizat, fără a întrerupe total circulaţia.

Se toarnă primul strat de asfalt la Podul Hobanat, cea mai complexă construcţie realizată de la Revoluţie din Galați. Podul va avea o înălţime de 62 de metri, adică echivalentul unui bloc cu 24 de etaje.

„Se lucrează în zona podului hobanat de pe Drumul de Centură. Se toarnă primul strat de asfalt pe rampa dinspre Talcioc”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Pentru construirea celor două rampe ale podului hobanat s-au utilizat peste 35.000 de metri cubi de material, având în vedere că ele au aproape șase metri înălțime în zona de conectare cu podul.

De asemenea, pe pod se lucrează la partea de hidroizolație, iar în perioada următoare, în funcție de condițiile meteo, se va turna asfalt și pe alte tronsoane ale Drumului de Centură.

Construcţia va avea înălţimea de 62 de metri şi lungimea de 500 de metri. Podul hobanat va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie. La final, podul va fi luminat ambiental, pentru a fi pus în valoare.

„Va avea patru benzi şi va fluidiza foarte mult traficul în zonă, deoarece conducătorii auto nu vor mai fi forţaţi să intre prin oraş pentru a-şi continua drumul pe Centura Galaţiului”, a subliniat Costel Fotea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.