Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări complexe pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Se lucrează la podul peste Mureş (VIDEO)

pod

După o perioadă cu activitate redusă, pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, luna trecută, conform graficului de la CNAIR, s-a realizat un progres de peste 6 puncte procentuale, mai mare decât pe tot parcursul anului trecut. Marţi, la Oiejdea, se realizau lucrări de asflatare pentru devierea circulației de pe DN1 care va fi mutată pentru a se putea ridica grinzile la această supratraversare, informează ziarulunirea.ro.

În zona viitorului pod peste râul Mureș de la Rădești, la km 34 , firma Retter împreună cu Deme Macarale au început să ridice și să monteze grinzi, pe partea dinspre Aiud a râului. Se ridică în continuare grinzile de fier-beton, urmând ca spre finalul lunii să fie ridicate și montate cele metalice.

Contactați telefonic, reprezentanții firmei Retter au declarat pentru ziarul ”Unirea” că societata va respecta graficul de execuție pe care și l-a asumat, pe lângă grinzile ridicate astăzi, în următoarele zile for fi montate și cele metalice:

“Solicitarea managementului firmei de a respecta cu strictețe termenele din graficul de execuție, are ca rezultat ridicarea gradului de complexitate a logisticii, atât in productie, transport cât și a montajului în șantier în această fază a proiectului. Sunt lucrări în desfășurare la 6 structuri, care necesită gestiunea concomitentă a 4 macarale de tonaj mare, pentru a monta 108 grinzi de tip VFT-WIB și BFT, cât și structura metalică la sistemul VTR de ca 1.300 t, în urmatoarele 49 de zile”, a declarat Cosmin Catalan, inginerul în a carui responsabilitate este elaborarea graficului de lucrări, începând din faza de ofertare, până la finalizarea proiectului.

Guido Retter, directorul firmei, a precizat pentru ziarul ”Unirea” că începând cu 26 septembrie a.c va fi prezent la Viena, la Conferința Internațională a Podurilor Dunărene, unde va prezenta modul în care a fost implementat pentru prima data într-un șantier, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, acest sistem de grinzi :

”Dacă în urmă cu 3 ani de zile, echipele SSF Munchen, SSF Timișoara și Retter Projectmanagement prezentau sistemele de grinzi metalice de tip VTR și sistemele de grinzi VFT WIB ca inovații în cadrul Conferinței Internaționale a Podurilor Dunărene de la Zelnita, la următoarea ediție ce va avea loc pe data de 26 septembrie 2019 la Viena și la care vom participa, vom prezenta realizarea și implementarea cu succes a acestor tehnologii.

Astfel de tehnologii realizate în România, înseamnă pentru noi NORMALITATE, în contextul colaborării inginerilor cu experientă internatională”, afirmă Guido RETTER – CEO al firmei Retter Projectmanagement.

Tot în zona Rădești erau o mulțime de camioane de la firma Marcu Company care transportau umplutură pentru terasamente, societate care s-a mutat de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, unde a lucrat la excavarea dealului de la Pârâul Iovului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.