Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări de Adrian Ghenie, dar şi opere din colecţia scriitorului Marin Sorescu vor fi scoase la vânzare

Artmark
Nova - Adrian Ghenie

Lucrări de Adrian Ghenie, dar şi opere din colecţia scriitorului Marin Sorescu vor fi scoase la vânzare pe 15 noiembrie la licitaţia de artă postmodernă şi contemporană organizată de casa Artmark.

Adrian Ghenie, cel care a revoluţionat scena artei contemporane la nivel mondial prin operele sale, este prezent în licitaţie cu două opere. Cea mai valoroasă este "Bomb" şi are preţul de pornire de 80.000 de euro. Lucrarea "Turn" are preţul de pornire de 15.000 de euro, potrivit Agerpres.

Potrivit Artmark, operele din colecţia Marin Sorescu reprezintă o premieră în piaţa românească de artă. Marin Sorescu a ocupat funcţia de Ministru al Culturii în perioada 1993-1995 şi s-a făcut remarcat, pe lângă talentul literar, şi prin preocuparea pentru pictură, deschizând numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate alături de artiştii vremii. Licitaţia din 15 noiembrie reuneşte patru opere ce provin din prestigioasa colecţie Marin Sorescu: "Natură statică cu portocală, fructieră şi pipă", semnată de Ion Pacea şi "Fluture" de Vincenţiu Grigorescu, care au preţul de pornire de 1.500 de euro fiecare; "Bufniţa şi peştele" realizată de Ion Alin Gheorghiu şi care porneşte în licitaţie de la preţul de 1.200 de euro şi "Drumul spre casă" de Gheorghe Vrăneanţu, care are preţul de 1.000 de euro.

O altă apariţie impresionantă în licitaţie este lucrarea "Atmosferă diluată", semnată de Ion Ţuculescu. Opera, care are preţul de pornire de 40.000 de euro, provine din colecţia Maria şi Ioana Ţuculescu şi înglobează toate elementele definitorii perioadei totemice a lui Ţuculescu.

Cele aproximativ 200 de opere din cadrul licitaţiei sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă. Intrarea este liberă, iar programul expoziţiei este 10,00-20,00 de luni până duminică. Licitaţia se va desfăşura în sala de licitaţii a Casei A10 by Artmark, dar şi online pe platforma Artmark Live 2.0.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.