Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări de artă în valoare de milioane de dolari, găsite într-un şopron abandonat din Connecticut

Artmark
expozitie de arta tablouri

Creaţii semnate de artistul abstract Francis Hines, cunoscut pentru proiecte de ''împachetare'' a picturilor şi clădirilor, şi care au fost descoperite într-un şopron abandonat din statul american Connecticut, s-au dovedit a valora milioane de dolari şi vor fi vândute la licitaţie, scrie The Guardian.

Anunţat de un contractor, Jared Whipple, un mecanic din Waterbury, a recuperat creaţiile acoperite de praf dintr-o benă care conţinea materiale provenite dintr-un şopron din Watertown, potrivit Agerpres.

Whipple a aflat ulterior că lucrările îi aparţineau lui Francis Hines, un un pictor expresionist abstract care a decedat în 2016, la vârsta de 96 de ani, şi îşi depozitase lucrările în acea magazie, potrivit Hearst Connecticut Media Group.

Hines era renumit pentru proiectele de ''împachetare'', care presupun învelirea unui obiect într-un material textil. Arta sa a fost comparată cu cea realizată de artişti precum Christo şi Jeanne-Claude, celebri pentru instalaţiile realizate în diverse locuri din Europa, printre care şi împachetarea Arcului de Triumf din Paris.

Hines a împachetat peste 10 clădiri din New York printre care arcul din Washington Square, aeroportul JFK şi Port Authority Bus Terminal, a precizat curatorul şi istoricul de artă Peter Hastings Falk.

Sutele de lucrări descoperite de Whipple includ picturi, sculpturi şi desene de mici dimensiuni. Hastings Falk a estimat că tablourile ''împachetate'' ar putea fi vândute pentru sume de circa 22.000 de dolari fiecare, iar desenele semnate de Hines pentru circa 4.500 de dolari fiecare.

Whipple a expus o parte din lucrări la o galerie din Waterbury anul trecut, iar recent a decis să vândă o parte din creaţii. Colaborează cu Hollis Taggart, o galerie din New York, în vederea organizării unor expoziţii în New York şi Connecticut la începutul lunii viitoare.

Whipple s-a documentat în privinţa lucrărilor lui Hines şi a contactat familia artistului care, spune Whipple, i-a permis să păstreze şi să vândă lucrările.

''Le-am scos din bena aceasta şi m-am îndrăgostit de ele'', a spus Whipple. ''M-am ataşat de ele. Scopul meu este să-l aduc pe Hines în manualele de istorie''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.